divendres, 13 de juny del 2014

Atac de banyes del Govern valencià per l’acord de la Universitat Jaume I de Castelló amb Catalunya Ràdio

Divendres, 13 de juny de 2014 13:55 h

L’acord permetrà la difusió de 6 programes de Catalunya Ràdio a la ràdio universitària Vox UJI Ràdio i pretén mitigar l'emmudiment de la llengua als mitjans valencians









ACN- La portaveu del govern valencià, María José Català, ha assenyalat aquest divendres que el conveni entre la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per a la difusió de programes de Catalunya Ràdio a la ràdio universitària Vox UJI Ràdio "no és la millor opció". 

A preguntes dels mitjans, Català ha dit que l'executiu "respecta la decisió de la UJI però entenem que no és la millor idea i que hi ha mitjans valencians que poden signar aquest conveni". 

Català ha reiterat que un mitjà valencià "cobriria la informació d'aquesta comunitat" i que "no és la
millor opció signar convenis amb mitjans propis d'una comunitat que no és la nostra". El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent va manifestar que aquest un primer conveni i que té la voluntat que es pugui ampliar en un futur, a més, confia que altres universitats del País Valencià adoptin la mateixa mesura.

El conveni de col·laboració signat entre la CCMA i la UJI permet descarregar-se programes per emetre'ls posteriorment a la ràdio universitària. Els programes que s'emetran són 'La Ruta Informativa', 'Lletres d'Or', 'Converses', 'Els viatgers de la gran anaconda', 'Meteomauri' i 'L'informatiu Catalunya Migdia'. Seran en total 5 hores i 20 minuts setmanals.

Vox UJI Ràdio emet per una freqüència FM (107.8) que té el mateix abast que el repetidor pel qual emetia Catalunya Ràdio al cim del Bartolo, propietat d'Acció Cultural del País Valencià i que l'entitat va haver de tancar davall les fortes amenaces de multa. Segons que ha explicat el rector, les ones de la ràdio universitària arriben aproximadament des de Castelló de la Plana fins a Torreblanca (Plana Alta) al nord fins Almenara (Plana Baixa) al sud i fins a Onda i Borriol cap a l'interior.