dilluns, 23 de juny del 2014

Rajoy, tancat: "Si Mas no fa la consulta, l'escoltaré. Si la fa, serà molt difícil"

23/06/2014

CONSULTA - REFERENDUM

"Espanya és una nació i jo no estic disposat que deixi de ser-ho, i mentre jo sigui president del govern això no es produirà, afirma el mandatari espanyol a Polònia . (A Polònia País no al programa ! )


Lluís Bou



El primer ministre polonès, Donald Tusk, i el president espanyol, Mariano Rajoy


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, segueix tancat en banda. Ha assegurat avui que no hi ha cap novetat en la situació de Catalunya perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, continua defensant laconsulta, i només s'ha mostrat disposat a escoltar-lo si renuncia a aquest referèndum. Rajoy s'ha referit a la situació a Catalunya en declaracions als periodistes a la localitat polonesa de Gdansk abans del començament d'una cimera bilateral que copresidirà amb el primer ministre de Polònia, Donald Tusk.
En ser preguntat per les enquestes publicades en alguns mitjans de comunicació en què s'assegura que
la majoria de ciutadans volen un gest del govern espanyol cap a Catalunya, Rajoy ha insistit que res ha canviat i que ell no permetrà que es convoqui "un referèndum il·legal ni que es trenqui la sobirania nacional".

El president espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre polonès, Donald Tusk
A partir d'aquí, s'ha mostrat disposat a escoltar tots els altres plantejaments que es vulguin fer, sempre que incloguin una renúncia al dret a decidir. "Però l'únic que se'ns ha plantejat és aquest. I si té alguna altra cosa a plantejar qui hagi de plantejar-la, que ho faci, però, fins ara, a sobre de la taula l'únic que han posat sense parlar-ho, perquè ho han fet unilateralment, és la convocatòria d'un referèndum", ha indicat amb to inflexible.
En aquesta línia, s'ha adreçat directament a Mas: "Si ara el senyor Mas no vol fer aquest referèndum que sap, perquè tothom li ho ha dit, que és il·legal, jo estic disposat a escoltar-lo. Sempre he estat disposat a fer-ho, però si el que vol és obligar-nos els altres que fem el que ell diu això serà molt complicat sobretot quan és manifestament il·legal".
El president del govern espanyol ha insistit que ell té molt clar, com creu que passa a la immensa majoria dels espanyols, que cal respectar la Constitució i, especialment "en el que és el nucli essencial i del qual només poden disposar els ciutadans: la sobirania nacional". "Espanya és una nació i jo no estic disposat que deixi de ser-ho, i mentre jo sigui president del govern -ha insistit- això no es produirà".
Ha reiterat que no hi ha hagut cap novetat en relació amb Catalunya des que el Tribunal Constitucional i el Congrés dels diputats van aprovar que el referèndum no podia celebrar-se a Catalunya "perquè és il·legal", i ha deixat clar que ell complirà la llei i la farà complir. Però no ha concretat com pensa impedir el dret a decidir.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/rajoy_tancat_si_mas_no_fa_la_consulta_l_escoltare._si_la_fa_sera_molt_dificil_101432.php

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

"Aixó ho diu (A Polònia País no al programa d'humor ) !! "