dilluns, 30 de juny del 2014

Pedro Sánchez vol un PSOE que defensi la unitat d’Espanya i la solidaritat

Dilluns, 30 de juny de 2014 11:00 h

El candidat a liderar el PSOE demana a Artur Mas que "no convoqui" la consulta i insisteix que la sobirania "resideix al poble espanyol"


Madrid (ACN).- L'aspirant a la secretaria general del PSOE i líder en el recull d'avals, Pedro Sánchez, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "no convoqui" la consulta, que "respecti la legalitat", i que s'uneixi als que proposen una reforma constitucional en clau federal. Segons Sánchez, aquesta reforma ha de basar-se en tres pilars: "la sobirania nacional resideix al poble espanyol; el principi d'igualtat i solidaritat entre territoris, i el reconeixement de la diversitat i singularitat de cadascun dels territoris d'Espanya". També ha rebutjat la possibilitat de recuperar la marca PSOE a Catalunya perquè "El PSC està fent una excel·lent tasca, i Pere Navarro, que està abandonant el timó del PSC després d'enarbolar les banderes de la igualtat, la justícia social, la convivència i la concòrdia entre els pobles d'Espanya".  




En una entrevista a RNE recollida per l'ACN, Sánchez ha reivindicat un Partit Socialista "que defensi la unitat d'Espanya i la solidaritat" i que aposti per una reforma constitucional que reconegui les "singularitats" de cada territori, però ha rebutjat rotundament la convocatòria d'una consulta.

Per aquest motiu ha rebutjat que Catalunya pugui decidir el seu futur en una votació: "la sobirania

d'Espanya resideix al poble espanyol, tal com diu l'article 2 de la Constitució espanyola, i no estic d'acord amb aquest referèndum".

Segons l'aspirant a secretari general del PSOE, tan el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com el de la Generalitat, Artur Mas, eviten posar els mitjans per resoldre el conflicte territorial, mentre que el PSC ha defensat una "alternativa de convivència" que ha estat "audaç" i que "hauria de ser considerada per tots els polítics tan a Catalunya com a la resta d'Espanya, a Madrid també i per part del govern".

Es tracta, ha dit, d'impulsar una reforma federal que reconegui on són les competències de cadascuna de les CCAA, del govern d'Espanya, i dels municipis, i plantegi una reforma del Senat perquè sigui una cambra territorial.

Sánchez, que ha aconseguit 41.338 avals, molt per sobre que Eduardo Madina (25.238) i que José Antonio Pérez Tápias (9.912 avals), ha afirmat que si esdevé líder del PSOE no tindria inconvenient en comptar amb l'exministra Carme Chacón ni tampoc amb Madina, per evitar fractures com les que van seguir a l'últim congrés del PSOE.

Pel que fa a l'avenç de Podemos, que amenaça en sostreure part del vot dels socialistes, Sánchez ha destacat el perfil de govern del PSOE com a partit "d'esquerres a seques", que aspira a gestionar i "no a protestar".


http://www.directe.cat/noticia/356340/pedro-sanchez-vol-un-psoe-que-defensi-la-unitat-despanya-i-la-solidaritat