dilluns, 30 de juny del 2014

Els jutges pro-consulta en el punt de mira de la inquisició judicial espanyola

Dilluns, 30 de juny de 2014 05:00 h

Els 33 jutges catalans que van signar un manifest a favor de la consulta són interrogats pel Promotor d'Acció Disciplinària, la nova figura de Gallardón per controlar jutges i magistrats.




Gallardón PP, fill de ministre Franquista

El magistrat del Tribunal Suprem Antonio Jesús Fonseca-Herrero, l’ encarregat d’iniciar i  instruir els expedients disciplinaris als membres de la carrera judicial que suposadament han trencat la disciplina dels jutges de l'estat espanyol, ha tramés una bateria de preguntes per escrit als jutges signants del manifest pro-consulta. 

Segons informa el diari Público, els magistrats que van fer públic un document que avalava la
legalitat constitucional de la consulta s’han mostrat sorpresos per l’interrogatori perquè esperaven que Fonseca-Herrero arxivaria les diligències informatives obertes donat que el manifest s’ajusta a la llibertat d'expressió. 

Un insult als jutges pro-consulta als qui pregunta si són titelles del procés

El  cap de l’òrgan de l’Acció Disciplinària vol saber, entre altres qüestions, si els jutges que defensen el dret a decidir ho han fet com a resposta a  alguna ordre o petició de tercers, a una col·laboració amb entitats, organismes o partits polítics, o és fruit d'una decisió pròpia i conjunta de tots els signants o subscriptors i si la subscripció del manifest l’han fet com a  juristes o en condició de magistrat.