dilluns, 30 de juny del 2014

Forcadell insisteix que la prioritat de l’ANC és la consulta i l'assoliment de la independència.

Diumenge, 29 de juny de 2014 20:10 h

L’ANC està convençuda de la victòria de la independència perquè és l’única solució viable als problemes de Catalunya, i la consulta el mitjà més clar per arribar-hi


 “L'Assemblea Nacional Catalana treballa per a la independència de Catalunya i la consulta és el mitjà més clar per aconseguir-la”, ha dit la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, a les Borges Blanques on aquest diumenge un miler de persones han assajat la V de l'Onze de setembre. Forcadell ha alertat que l'estat espanyol oferirà una tercera via i que,  de fet, el canvi a al corona és un inici d’aquesta tercera via. Amb tot, l'Assembla Nacional Catalana es fixa treballar per la consulta i incentivar la campanya del doble Sí que arribarà al seu punt àlgid amb la Diada de l'Onze de Setembre. Forcadell també ha explicat que l’única prioritat de l’ANC és la consulta, però si aquesta no fos possible l’entitat donarà suport a qualsevol proposta del Parlament de Catalunya, sempre que sigui “absolutament democràtica i pacífica”. 




ACN- L'acte d'aquest diumenge a les Borges Blanques ha estat el segon preludi de la concentració que l'Assemblea Nacional Catalana organitzarà l'11 de setembre a Barcelona. Després de l'assaig de la setmana passada a les Terres de l'Ebre i d'aquest que s'ha fet a les Garrigues, l'organització està convençuda que serà un èxit. Segons Carme Forcadell, l'Onze de Setembre "marcarà el punt àlgid de la campanya cap el SíSí". La presidenta de l'ANC està convençuda que "guanyarà la independència, perquè és el que vol la majoria de la societat com a única solució viable als problemes de Catalunya".

El coordinador territorial ANC Garrigues i Garrigues històriques, Josep Maria Nogué, ha celebrat l'alta participació dels garriguencs a la V de les Borges Blanques. Segons ha explicat "era un repte a

nivell comarcal, encara que a les Garrigues hi ha una majoria social favorable a la consulta i l'any passat, en proporció, va ser una de les comarques que va mobilitzar més gent a la Via Catalana". L'acte ha rebut persones de tots els pobles de la comarca i del Segrià.











 

Prèviament a la concentració en forma de V que s'ha fet al costat del Parc del Terrall, els alcaldes de la zona s'han reunit amb el vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Roigé, amb l'objectiu d'estipular el paper dels Ajuntaments durant els propers mesos, després que aquest dissabte l'AMI assumís el seu compromís per donar suport a la societat civil i convocar plens extraordinaris l'endemà que el president Artur Mas convoqui oficialment la consulta.

CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP defensen la consulta com a eina democràtica

Amb els diputats Josep Rull (CiU), Joan Tardà (ERC) i Dolors Camats (ICV-EUiA) i l'exregidor de la CUP Xavi Oca agafats de la mà. Així ha acabat l'acte de l'ANC de Santa Coloma de Gramenet per reivindicar el dret a decidir de cara al 9N. Han coincidit que la consulta és una eina democràtica i han fet una crida a treballar els propers mesos en aquesta línia. El republicà ha demanat no fer passos enrere i per això ha apostat per l'"honradesa, el coratge i la intel·ligència". Rull ha defensat que si Espanya "ha renunciat a ser l'estat dels catalans es té el dret i l'obligació de construir-ne un de propi" mentre que Camats ha recordat que la defensa del dret a decidir ja no és "un repte en solitari".



http://www.directe.cat/noticia/356239/forcadell-insisteix-que-la-prioritat-de-lanc-es-la-consulta-i-l-assoliment-de-la-independe