dilluns, 30 de juny del 2014

L’ANC pica el crostó als mitjans que desconfien del seu full de ruta

Dilluns, 30 de juny de 2014 05:00 h

El vicepresident de l’ANC, Jaume Mafrany fa una piulada contundent reafirmant el full de ruta de l’entitat: “L’ANC només té un objectiu; votar i guanyar el 9-N, la resta són romanços”


Enrenou pel tractament informatiu de l’acte de l’ANC a Montblanc i per les paraules de Forcadell que suposadament posaven en dubte que es faci la consulta. L’Agència Catalana de Notícies difonia aquest diumenge una notícia titulada “l’ANC donarà suport a la decisió que prengui el Parlament si no es pot fer la consulta”, i molts mitjans s’han fet ressò de la notícia, el que ha provocat una allau de crítiques a l’ANC a les xarxes socials. Hores després el Twitter de l’assemblea insistia: “El #9N votarem i decidirem el nostre futur. Seguim treballant per aconseguir una amplia victòria del #SíSí! #EstemPreparats, i el vicepresident de l’entitat feia una piulada en el mateix sentit: “una remarca per als que encara dubteu i us creieu fil per randa el que publiquen els diaris. l’ANC només té un sol objectiu; votar i guanyar el 9-N, la resta són romanços”.   






 Un mal titular de diumenge? 

El cas és que Carme Forcadell durant el seu discurs va insistir que la prioritat de l’ANC és la consulta i l'assoliment de la independència, i es va mostrar convençuda de la victòria de la independència perquè “és l’única solució viable als problemes de Catalunya”, i va afirmar reiteradament que la consulta el mitjà més clar per arribar-hi, però en un moment del discurs va assegurar que “si la consulta no fos possible l’entitat donarà suport a qualsevol proposta del Parlament de Catalunya, sempre que sigui “absolutament democràtica i pacífica”.

Aquestes paraules de Forcadell elevades a categoria de titular han provocat sorpresa i malestar entre una part de les bases de l’ANC que es demanen si la cúpula de l’entitat renuncia a fer pressió per a
que la consulta es dugui a terme, just quan alguns opinadors de referencia del moviment sobiranista, com Francesc Marc Álvaro, han passat la pantalla de la consulta i ja han començat a parlar de plebiscitàries.


Els titulars de la noticia referent a la concentració de l’ANC a Montblanc a la versió digital dels diaris i als principals digitals del país

La Vanguardia: La ANC apoyará la decisión que tome el Parlament si no se hace la consulta

Diari ARA: L'ANC donarà suport a la decisió que prengui el Parlament si no es pot fer la consulta

El Punt AVUI: L'ANC donarà suport a la decisió que prengui el Parlament si no es pot fer la consulta

Vilaweb: L'ANC donarà suport a la decisió que prengui el parlament si no es pot fer la consulta

Nació digital: L'ANC farà costat al Parlament sinó es pot celebrar la consulta

Directe.cat: Forcadell insisteix que la prioritat de l’ANC és la consulta i l'assoliment de la independència.

Singular digital: L'ANC donarà suport al que decideixi el Parlament si no es fes la consulta

Agència Catalana de Notícies: L'ANC donarà suport a la decisió que prengui el Parlament si no es pot fer la consulta



http://directe.cat/356295