dilluns, 9 de juny del 2014

Muriel Casals para els peus a Ignasi Guardans

09/06/2014

CATALANS WANT TO VOTE


La presidenta d'Òmnium Cultural explica novament el finançament de la campanya "Catalans Want to Vote", després de la polèmica al Twitter iniciada per l'exeurodiputat de CiU


Xavier Lladó



Muriel Casals i Ignasi Guardans



La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha hagut de parar els peus a l'exeurodiputat de CiU, Ignasi Guardans, que ahir diumenge va ser un dels iniciadors d'una polèmica al Twitter sobre com s'havia finançat la campanya "Catalans want to vote", en la qual s'han aixecat castells a diverses capitals europees reivindicant el dret a decidir.

Casals, que ja ho havia explicat, ho ha tornat a fer avui dilluns a Catalunya Ràdio. Ha dit que els
400.000 euros de la iniciativa s'han finançat "a parts iguals" entre Òmnium Cultural, els castellers que hi han participat i la campanya de micromecenatge que es va fer. "Òmnium, que es finança principalment amb les quotes dels 40.000 socis que té, hi ha posat el terç que li tocava, un altre terç ha estat assumit pels castellers i 130.000 euros més s'han obtingut en un Verkami en què han participat unes 3.000 persones", ha concretat.

Amb aquestes dades, la presidenta d'Òmnium, entitat impulsora de la iniciativa, vol posar fi a la polèmica. Guardans (@iguardans) es preguntava si s'havien fet servir diners públics per finançar la campanya. En un dels tuits deia: "Molt hermós. I aquests bitllets i hotels segur que no els hem pagat entre tots, no?". I en un altre: "Davant de tanta acusació idiota: total campanya: 400K €. Crowdfunding verkami: 120 K €. Castellers han pagat 280k de les seves butxaques?"

Guardans, que en el seu dia va ser rellevat per Ramon Tremosa, va abandonar la militància a CDC l'any 2010 i és crític amb el procés sobiranista.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/muriel_casals_para_el_peus_a_ignasi_guardans_101163.php


2 comentaris :

Anònim ha dit...

Es descendent directe del botifler Francesc camb'o, que va ajudar amb diners al general franco per que ataques catalunya. Al final, els franquistes el van fer exiliar !

Anònim ha dit...

Em sembla que ha vist que la plaça del Sr. Duran està en dansa.