dilluns, 9 de juny del 2014

El #YesScotland és possible

Dilluns, 9 de juny de 2014 19:05 h

Un 50% dels indecisos a Escòcia creuen que la campanya del 'sí' és la més efectiva, només un 14% dels que encara pensen què votar prefereixen l'estratègia del 'no'


Londres (ACN).- Un 50% dels votants indecisos al referèndum independentista d'Escòcia creu que la campanya pel 'sí' de 'Yes Scotland' és més "efectiva" que la del 'no' de 'Better Together'. Així ho constata una enquesta publicada aquest dilluns per Ipsos Mori, que també indica que només un 14% dels indecisos prefereix l'estratègia que han seguit fins ara els partidaris de mantenir la unió amb Anglaterra. El sondeig, un encàrrec de la televisió STV, s'ha publicat quan queden 100 dies per la consulta. "Aquests resultats són un impuls per la campanya del 'sí' i faran pensar als de 'Better Together", ha admès el director d'Ipsos Mori a Escòcia, Mark Diffley. 



El director de la campanya 'Yes Scotland', Blair Jenkins, a Glasgow
© @acn



Un esforç per fer possible la victòria del “Yes Scotland”

Els últims sondejos sobre el suport a la independència donen una victòria del 'no' al referèndum amb un 47% dels vots, mentre que el sí n'obté un 40% i els indecisos se situen al 13%. 


Per això, Diffley adverteix que els resultats de l'enquesta sobre l'efectivitat de la campanya "no equivalen directament a com es votarà". De fet, el sondeig publicat aquest dilluns indica que, quan es tenen en compte la globalitat dels ciutadans escocesos, un 51% creu que 'Yes Scotland' ha fet, fins
ara, la campanya més efectiva, mentre que un 23% atribueix aquest mèrit a 'Better Together', un 16% respon que cap de les dues i un 9% que no ho sap.

Pel que fa als votants que diuen que "poden canviar d'opinió" , un 45% creu que la millor campanya és la del 'sí', mentre que un 23% opta per la del 'no', i un 17% i un 11% diuen que cap o que no ho saben.

Camerón sí a la consulta, però pànic a un debat amb Salmond

La campanya 'Yes Scotland', liderada per Blair Jenkins, agrupa principalment el Partit Nacional Escocès (SNP) d'Alex Salmond, i d'altres formacions com els Verds, que també advoquen per l'estat propi. A 'Better Together', que encapçala l'exministre laborista Alistair Darling, s'hi agrupen els tres grans partits britànics: laboristes, conservadors i liberal demòcrates. Precisament les seves diferències ideològiques han perjudicat la campanya, amb alguns dels seus membres oferint propostes diferenciades. Per exemple, aquest dilluns, l'exprimer ministre britànic, Gordon Brown, ha dit que el 'premier' David Cameron hauria d'acceptar fer un debat amb el primer ministre escocès, Alex Salmond, sobre la independència. La idea xoca amb l'estratègia seguida fins ara per la campanya del 'no'. Fa mesos que els de Salmond exigeixen un debat, però 'Better Together' i els conservadors sempre s'hi han negat en rodó. 


http://www.directe.cat/noticia/353547/el-yesscotland-es-possible