divendres, 6 de juny del 2014

Milers d'infants canten a les escoles contra la llei Wert

Divendres  06.06.2014  15:16

Autor/s: ACN - Redacció

Protesten contra la marginació de l'educació musical en la LOMCE

 







A la plaça Johann Sebastian Bach del Vendrell (Baix Penedès) s'ha fet l'acte central de 'Dóna la nota', impulsat pel Camp d'Aprenentatge Pau Casals del municipi, que ha tingut rèplica en tot de centres educatius del Principat: els alumnes d'escoles i instituts s'han aplegat per cantar la cançó 'Mirall de Pau', composta expressament per a aquesta avinentesa. L'objectiu és reivindicar la importància de l'educació musical a les escoles i rebutjar que sigui relegada a una assignatura optativa, tal com proposa la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament (LOMCE). A tot Catalunya, uns 150.000 nens i joves d'uns 500 centres educatius s'han unit a l'acte.

Heus ací vídeos de tot d'escoles en què els infants han cantat la cançó:


Escola Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada:





Escola Mare de Déu del Rocío de Sant Vicenç dels Horts:





Escola Roc Blanc de Viladecavalls:





Escola Feliu i Vegués de Badalona:





Escola Bertí de l'Ametlla del Vallès:





Escola Pompeu Fabra de Parets del Vallès:





David Melgar, director del Camp d'Aprenentatge Pau Casals del Vendrell i un dels impulsors del 'Dóna la nota', ha explicat que tot plegat va néixer quan van començar a notar el 'neguit' que hi havia entre el professorat dels centres catalans per les conseqüències de la LOMCE. Una llei que 'relega la música a una assignatura optativa'. I afegeix: 'Optativa és una paraula que no ens agrada. No podem entendre l'educació d'un alumne sense música, per tant, no podem treure la música de les escoles. Hem d'aconseguir que sigui obligatòria, per a tothom, i que no sigui elitista.'

Isabel González, mestra de música de l'escola Pla de Mar del Vendrell, assegura que la iniciativa és molt encertada i que per això els seus alumnes han treballat intensament amb tot el material que els van facilitar per preparar la cançó, amb la qual han estat entusiasmats. Així mateix, González ha remarcat que quan van explicar als nens i nenes què significava l'aplicació de la LOMCE es van mostrar 'incrèduls'. Segons ell, cal fer mans i mànigues perquè no s'elimini la música de les escoles. Saray Seuren, alumna de l'escola els Secallets, també del Vendrell, ha explicat la importància de la música, i en nom dels seus companys ha exposat per què no volen que s'acabi aquesta assignatura.

L'acte del Vendrell ha començat amb la lectura d'un manifest en què els organitzadors han expressat la necessitat de mantenir la música en els currículums escolars. 'La música forma part de l'aprenentatge. No hi renunciarem. No poden prendre'ns-la. No pot desaparèixer de l'educació.'

La cançó 'Mirall de pau', composta per David Melgar i Gibert d'Artze especialment per a aquesta avinentesa, ha estat interpretada al Vendrell per 500 alumnes de set escoles i tres instituts del municipi, acompanyats per la professora de música Àngels López, que ha posat la veu a la peça. En l'enregistrament de la cançó també hi han participat Lax'n'busto, Buhos, Filippo Landini i Joan Reig, d'Els Pets. Així mateix, molts altres músics i grups catalans han donat suport a la iniciativa, com ara Ol'Green, Marina Rossell, Marc Parrot, Joan Masdéu i Sergio Dalma.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4196260/20140606/milers-dinfants-canten-escoles-llei-wert.html