dilluns, 2 de juny del 2014

Mas: "Hi haurà canvi de rei a Espanya, però el procés català seguirà endavant"

Dilluns, 2 de juny de 2014 14:00 h

El president Mas demana "a totes les institucions" de l'Estat que "respectin la voluntat del poble de decidir el seu futur col•lectiu des de respecte mutu i la lleial col•laboració"




Artur Mas President de la Generalitat de Catalunya



ACN- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reaccionat a l'abdicació del Rei d'Espanya, Joan Carles I, amb una compareixença institucional on ha advertit que tot i que "hi haurà canvi de monarca a Espanya, el procés polític català seguirà endavant perquè el 9 de novembre puguem decidir". 

Mas ha aprofitat per demanar "a totes les institucions" de l'Estat que "respectin la voluntat del poble
de decidir el seu futur col·lectiu des de respecte mutu i la lleial col·laboració".

El president ha considerat "lògic" el relleu i ha desitjat "encerts i èxits" al Príncep Felip en el seu regnat perquè vol, ha dit, "el millor també per a Espanya".

El rei Joan Carles I ha argumentat a través d'una declaració institucional que ha abdicat a favor del príncep Felip per donar pas a primera línia a "una generació més jove" que pugui fer front a les reformes que "la conjuntura demana" i als "desafiaments de l'endemà". 

El monarca de 76 anys ha explicat que va prendre la decisió el passat gener, pel seu aniversari. Però no ha volgut anunciar la seva abdicació fins que s'ha recuperat del seu estat de salut i ha pogut reincorporar-se a l'agenda oficial. Sobre el príncep Felip, ha destacat que encarna "l'estabilitat" i té la "maduresa necessària per assumir en plenes garanties" el regnat i obrir una "nova etapa d'esperança".