dilluns, 2 de juny del 2014

Graupera: “L’únic rei comprensiu és el que ens permeti votar”

Dilluns, 2 de juny de 2014 11:25 h

El filòsof alerta que estem davant una operació d’estat per sortir de l’abisme on es troba Espanya, i que no hem de perdre de vista que per nosaltres l’únic que val és votar



Jordi Graupera


En declaracions a RAC1, Jordi Graupera ha valorat l’abdicació del rei. Tota abdicació posa en evidència la feblesa de les institucions i a Espanya les crisis estan venint juntes i afecten tots els estaments, des de la monarquia, als grans partits polítics,  l’executiu i el poder judicial, així com les institucions econòmiques, ha assegurat el filòsof. 

En aquest sentit, Graupera es pregunta si davant d’aquesta crisi radical a Espanya, “s’ha acabat la
festa de la transició o només hi ha un canvi de DJ i menú?”.

Graupera considera que estem davant un canvi Lampedussià, canviar-ho tot per no canviar res, estem davant d’ un procés reconstituent fet des de dalt, i assegura que veurem el PP i el PSOE apuntalant el nou rei i blindant l’abdicat de qualssevol responsabilitat jurídica, i alerta que per nosaltres l’únic que val és votar.

Resposta al cas català?

Ara projectaran un miratge una operació de màrqueting sense precedents per vendre les virtuts del nou monarca i les del vell, ha vaticinat Graupera, que ha afegit que s’ha obert el meló per vendre la reforma d’Espanya, una reforma per reforçar la figura del nou rei, una operació que possiblement arriba tard. Graupera ha insistit  que cal recordar el llegat del rei abdicat i que el gran problema d’Espanya, i que és el règim borbònic el responsable de l’arquitectura institucional del últims 300 anys i que ara ha arribat a una crisi total. En aquest sentit,  Graupera ha insistit  que de cara el procés no hem de deixar que ens marquin l’agenda, hem d’evitar que aconsegueixin l’objectiu de prioritzar la seva agenda.