dissabte, 28 de juny del 2014

Mas-Colell: "Si Wert vol guerra, la tindrà"

27/06/2014

PRESSUPOSTOS

El conseller d’economia critica “l’austeritat visceral” del govern espanyol cap a les autonomies


Mar Sabé


El Conseller Mas-Colell a Els Matins Botifler de TV3



El Conseller d’Economia, el professor Andreu Mas-Colell, ha sentenciat aquest matí: “Si Wert vol guerra, la tindrà”. Ha fet aquestes declaracions a Els Matins de TV3 en relació a la iniciativa del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, de pagar 6.000 euros a tots aquells catalans que vulguin escolaritzar els seus fills en castellà. “Protestarem però evidentment és una alcaldada estrambòtica, molt provocadora i molt conflictiva”, ha sentenciat.

Mas-Colell ha criticat durament el que ell considera és “una austeritat visceral” del govern espanyol cap a les autonomies, que denota, segons ell, que “s’estan penalitzant de manera desequilibrada els
serveis públics que gestionen les administracions autonòmiques”. Aquesta és la conseqüència que n’extreu del Consell de Política Fiscal i Financera que va reunir ahir a tots els consellers d’economia de les regions a Madrid.

El conseller ha recordat que “d’acord amb la llei” aquest any hi ha d’haver un nou model de finançament, que ahir, en aquest Consell, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro ja va dir que no es faria, considerant que obrir ara una batalla pels recursos de les diferents administracions provocaria un escull al que no es vol encarar just quan queda menys d’un any per les properes eleccions municipals i autonòmiques.

Mas-Colell no s’ha mostrat sorprès: “Un només s’enfada quan el sorprenen, i aquesta acció era absolutament previsible”. “Va ser una reunió convocada per cobrir l’expedient i nosaltres hi vam anar per aquest mateix motiu, procurant no perdre l’avió de tornada”, ha conclòs.

El que sí ha recordat és que ara, la conselleria d’economia de la Generalitat, no sap com farà el pressupostos de l’any vinent perquè no té recursos. 



http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/mas-colell_si_wert_vol_guerra_la_tindra_101515.php