dimarts, 24 de juny del 2014

La FAES es prepara per la independència de Catalunya

Dimarts, 24 de juny de 2014 10:40 h

El “desafiament” secessionista serà el tema central del campus FAES i Francesc de Carreras i Marhuenda encarregats de posar llum sobre la relació entre opinió pública i secessionisme


La FAES, fundació ideològica de l’ala dura del PP que marca el full de ruta al govern espanyol, dedicarà el bloc central del Campus FAES a la unitat d’Espanya. Amb el títol “La Constitució territorial y el desafiament secessionista”, el curs està encaminat a ser un exercici d’onanisme unionista, només cal fer una mirada als temes i als ponents encarregats de marcar posició per entendre que per una banda hi ha una forta preocupació al PP, i per altra banda, que els populars són incapaços d’afrontar amb ample de mira europeu el repte que l’estat espanyol té damunt la taula. Entre les estrelles convidades hi ha Esperanza Aguirre, Alberto Fabra, Nuñez Feijó, Francesc de Carreres, Paco Marhuenda i Iñigo Méndez de Vigo, aquest últim secretari d'Estat per a la Unió Europea, conegut pel seu paper d’estrassa i per pressionar la vicepresidenta de la UE, Viviane Reding.


 

Els ideòlegs del PP fan tard

El curs tindrà lloc el 2 i 3 de juliol i analitzarà la vigència de l’estat de les Autonomies en front l’ofensiva secessionista, l’alternativa federal, l’enfortiment de l’estat autonòmic, la solidaritat i com es construeix l’opinió pública entorn el secessionisme. També farà un repàs al cas escocès i del Quebec,  i analitzarà el cas Basc.

La FAES vol tenir molt clar com s’ha de defensar la unitat d’Espanya que veu perillar



La presentació del curs diu: “El Govern autonòmic de Catalunya, amb seu president al capdavant, està impulsant un procés secessionista que posa en qüestió no solament la integritat territorial i la pluralitat, sinó també l’Estat de Dret, els procediments democràtics i els fonaments de la convivència constitucional”, i després de referir-se al cas Basc, conclou que davant la situació “cal tenir molt clar el que s'ha de fer per defensar i enfortir el model d'Estat constitucionalment acordat. La resposta que les diferents ofensives nacionalistes mereixen, la necessitat de reforçar i actualitzar l'Estat de les Autonomies”.


http://directe.cat/355517