dimarts, 24 de juny del 2014

La selecció espanyola s'acomiada del Mundial del Brasil amb una victòria contra Austràlia (0-3)

MUNDIAL

24/06/2014 -  21.57h.

L'única victòria de la selecció espanyola al Mundial del Brasil ha arribat quan el conjunt de Del Bosque ja estava eliminat. En el tercer partit, Espanya ha guanyat 0-3 Austràlia, que se'n va sense haver sumat cap punt. Del combinat espanyol, han marcat Villa --que s'ha acomiadat--, Torres i Mata. Ha debutat en una cita mundialista el porter Pepe Reina, que ha estat titular. Amb aquest resultat, la "roja" acaba tercera de grup.

L'Arena da Baixada de Curitiba ha acollit per primera vegada a la història un enfrontament entre
Austràlia i Espanya. "La Roja", avui de negre, ha presentat un onze amb moltes cares noves. Del Bosque ha canviat fins a set dels futbolistes que van perdre contra Xile.

Jordi Alba, l'únic català que ha estat titular, ha desaprofitat la primera ocasió clara. Ryan ha desviat el xut del lateral del Barça. La superioritat teòrica del conjunt espanyol s'ha materialitzat en el minut 36. Iniesta filtra una passada profunda per Juanfran, que centra a l'àrea, i Villa, d'esperó, obre el marcador. L'asturià, que ha marcat en tres Mundials, s'acomiada com a màxim golejador històric d'Espanya amb 59 dianes.

Encara abans del descans, Koke ha exigit Ryan. Un xut massa alt de McKay ha estat la millor ocasió dels "socceroos".

El 0-2 ha arribat després d'una passada interior d'Iniesta a Torres. El de Fuenlabrada ha definit amb sang freda davant del porter rival.

El tercer i definitiu gol espanyol ha nascut d'una combinació entre Cesc i Mata, que han entrat en el segon temps. Passada bombada del d'Arenys i el del Manchester United remata entre les cames de Ryan.

Victòria còmoda, però sense brillantor en un partit amb regust a comiat per a bona part del grup de futbolistes i potser també per a Del Bosque.Tot i la golejada, Espanya es converteix en la cinquena campió del món que diu adéu a la primera.