divendres, 6 de juny del 2014

Godó rabiós pel “desaire” de CiU a la monarquia

Divendres, 6 de juny de 2014 11:00 h

La Vanguardia veu dinamitada la reestrenada tercera via i carrega contra la decisió de CiU d’abstenir-se a la votació de la Llei de successió a la corona


El diari del Grup Godó, reconegudament monàrquic, esperava que Duran fes el paper de valedor de la corona i arrossegués CDC a votar sí a la llei de successió del monarca espanyol i així donar corda a la tercera via de l’IBEX 35. Un cop que CDC va imposar el seu plantejament, malgrat que Duran ja havia negociat el vot favorable amb el PP i el PSOE, el diari de Godó no té més remei que carregar contra la decisió de la federació en el seu editorial, que hores d’ara deuen llegir quatre cuques, atesa la davallada de difusió del diari. L’editorial acusa CiU de dinamitar el diàleg i de “deixar-se portar per una política de gestos, de curt termini, i danyar així una relació com la que històricament ha mantingut Convergència i Unió amb la monarquia sense guanyar gran cosa a canvi” i afirma que això no té cap sentit. 









 Nervis perquè veuen que el procés va de debò

Les amenaces de Alícia Sánchez Camacho al president Mas i els arguments d’aquesta carregant contra la decisió de CiU, coincideixen Amb la valoració de Jordi Bosc, que a la tertúlia de RAC1, ha assenyalat que a Madrid han quedat catatònics amb l’abstenció de CiU i davant la possibilitat que el president Mas no anul·li el seu viatge a Califòrnia i no acudeixi a la coronació de Felip VI.

El gest de CiU, sense precedents, els ha obert els ulls i s’adonen que el procés va de debò i que la
determinació de Mas és a prova de bombes, d’aquí els escarafalls de Camacho, dels cercles madrilenys de poder i de can Godó.

Símptomes clars de desconnexió

El diari dirigit per Marius Carol descobreix al sopa d’all quan assegura que "Els nacionalistes semblen interessats a difondre la idea –ja àmpliament coneguda, atesa l’excloent omnipresència del debat sobiranista– que tot allò que es relacioni amb l’Estat espanyol, inclosa la monarquia, no té interès per als catalans", i afegeix que "És obvi que això no és així per a tots els catalans. Però aquesta és la idea que es reitera, ara concretada en el concepte de desconnexió, que s’ha començat a fer servir per marcar distàncies amb un Estat del qual els independentistes no pensen sinó a allunyar-se".







  http://www.directe.cat/noticia/353099/godo-rabios-pel-desaire-de-ciu-a-la-monarquia