dimarts, 17 de juny del 2014

Girona aprova que el títol Príncep de Girona "no representa" la ciutat

17/06/2014

ABDICACIÓ

 

La moció s'aprova amb 16 vots favorables, corresponents a CiU, CUP, ICV i dos edils no adscrits


Nerea Rodríguez


El príncep Felip. Foto. EFE


El plenari de l'Ajuntament de Girona va aprovar ahir una moció que manifesta que el títol de Príncep de Girona "no representa" a la ciutat, amb els vots a favor de tots els grups del consistori, excepte el PSC i el PP. La moció, de dos punts, considera en el seu primer punt que en l'actual plenari "no existeix el consens polític de 1981", quan va acordar per unanimitat investir Felip de Borbó com a Príncep de Girona -aquest primer punt també ha sumat el suport del PSC, amb un total de 23 vots a favor i dos vots en contra del PP-.

"Conseqüentment, la distinció [de Príncep de Girona] no
representa a la capital gironina", determina el segon punt de la moció, que ha comptat amb els 16 vots a favor de CiU, CUP, ICV-EUiA i els edils no adscrits Carles Palomares i Carles Bonaventura, mentre que els regidors del PSC s'han abstingut i els de el PP hi han votat en contra.

La portaveu del PSC, Pia Bosch, ha justificat el vot a favor en el primer punt de la moció perquè el seu partit "ha constatat" la falta de consens en el plenari, encara que ha demanat celebrar un referèndum amb la participació de la població gironina per determinar si el títol Príncep de Girona representa o no a la ciutat.

"A mi em segueix representant el títol de Príncep de Girona", ha destacat la portaveu del PP, Concepció Veray, que ha lamentat la moció i ha recordat que la Casa Real no necessita llicència municipal per investir a la Infanta Leonor com a Princesa de Girona, després de subratllar també el treball que ha realitzat la Fundació Príncep de Girona en els últims anys.

El portaveu de CiU, Carles Ribas, ha recordat que en el consistori no existeix una voluntat majoritària d'aprovar una moció en la direcció de l'any 1981, tal com va explicar -després de saber-se l'abdicació del Rei Juan Carlos I- l'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), que va manifestar que el plenari no estava unit sobre la figura del Príncep de Girona.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/girona_aprova_que_el_titol_princep_de_girona_no_representa_la_ciutat_101316.php