dimarts, 17 de juny del 2014

Collboni descarta que el nou PSC s'acosti més a la consulta

17/06/2014

DEBAT AL PSC

El president de la federació de Barcelona del PSC qualifica de “bona notícia” la candidatura de Miquel Iceta per liderar el partit


Mar Sabé



Jaume Collboni a 'Les Notícies de les 10', de BTV


“La llei es canvia amb la llei”, va sentenciar ahir Jaume Collboni, president de la Federació de Barcelona del PSC, que va descartar que el seu partit modifiqui el seu discurs al voltant del dret a decidir i la consulta sobiranista malgrat el debat intern que es viu en el si de la formació socialista en l’actualitat. “La sortida ha de ser possible, factible i per això ha de ser legal”, va reblar en una entrevista a 'Les notícies de les 10', de BTV.

El president de la Federació de Barcelona del PSC va compartir que “l’aposta del partit és la
majoritària i la que al final donarà una solució als catalans i les catalanes” i, tot i confessar que “segurament no ho hem explicat prou bé”, la solució passa per la reforma de la Constitució que ells propugnen i una consulta “legal i acordada”.

L'exdiputat també va qualificar de “bona notícia” que Miquel Iceta hagi decidit presentar una candidatura per liderar el partit després de la renúncia del fins ara primer secretari, Pere Navarro. Collboni va definir Iceta com “una persona amb solidesa i solvència contrastada”, tot i que va evitar donar-li suport explícit.

Crítiques a Trias per la gestió de Can Vies

Collboni, en la mateixa entrevista, no va concretar encara si el seu partit demanarà responsabilitats o dimissions a l’equip de govern de l’Ajuntament, capitanejats per l’alcalde de CiU Xavier Trias, arran del conflicte generat a la ciutat després del desallotjament de la casa ocupada des de feia 17 anys al barri de Sants, Can Vies. “No sabem què pensa l’alcalde, tenim la sensació que està a expenses de les pressions que rebi d’algun grup”, va sentenciar, i també va acusar al PP de fer un “ús partidista” de la situació al demanar en el proper plenari la reprovació del batlle.








http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/collboni_descarta_que_el_nou_psc_s_acosti_mes_a_la_consulta_101321.php