dimarts, 17 de juny del 2014

Fainé espera que Felip VI ajudi a un "gran acord" entre Catalunya i Espanya

17/06/2014

INDEPENDÈNCIA

El president del Grup La Caixa desitja que aquest pacte permeti que Catalunya "no perdi estar a Europa"


Nerea Rodríguez


Isidre Fainé


El president del Grup La Caixa, Isidre Fainé, va reivindicar ahir una "gran negociació" entre Catalunya i Espanya que doni lloc a un "gran acord" que sigui "bo" per a les dues parts, i va confiar en el fet que el nou rei espanyol, Felip VI, sigui "una ajuda més" per aconseguir aquesta entesa.

Fainé va fer aquesta reflexió a propòsit del debat sobiranista durant una conversa amb la periodista Helena Garcia Melero per
presentar una col·lecció de biografies dedicades a grans empresaris catalans, la primera d'aquestes sobre la figura de Pere Duran Farell, impulsada per RBA i la Societat d'Estudis Econòmics, vinculada a la patronal Foment del Treball.

Preguntat per si apreciava avenços en el diàleg entre Catalunya i Espanya, Fainé va comentar que sempre ha entès que hi ha d'haver "una gran negociació" que permeti enllumenar aquest "gran acord" positiu per a Catalunya i per al conjunt d'Espanya, i va insistir que aquest pacte ha de permetre que Catalunya "no perdi estar a Europa".

"No voldria anar a un altre lloc que no sigui Europa", va assegurar Fainé, que a continuació, en ser preguntat pel paper del futur rei Felip VI, va destacar la preparació d'aquest per assumir el repte i va afegir: "Confio en que ell també sigui un ajuda més" (en aquest diàleg entre Catalunya i Espanya)".

El màxim responsable del Grup La Caixa també va confiar en el fet que aquesta negociació entre Catalunya i Espanya "no trenqui coses substancials", i va recordar la importància d'analitzar tots els detalls i els matisos abans d'adoptar una postura o una altra.

La presentació d'aquesta col·lecció de biografies sobre líders empresarials catalans va reunir als expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i José Montilla, així com a destacats empresaris com el president de Gas Natural, Salvador Gabarró.

També va assistir a l'acte el diputat Miquel Iceta, qui ahir mateix va avançar que es presentarà per aspirar a la primera secretaria del PSC, i un nodrit grup de dirigents o exdirigents del PSC com Narcís Serra, Celestino Corbacho, Maurici Lucena, Antoni Castells, Rocío Martínez-Sampere o bé Laia Bonet, entre d'altres.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/faine_espera_que_felip_vi_ajudi_a_un_gran_acord_entre_catalunya_i_espanya_101320.php