dilluns, 23 de juny del 2014

Gabilondo: “La inacció política a Catalunya frega ja la imprudència temerària”

23/06/2014

DRET A DECIDIR - REFERENDUM

El periodista critica que la política espanyola no estigui resolent “els grans problemes d'aquest país”


Alèxia L. Ferret



Iñaki Gabilondo al seu blog



El periodista Iñaki Gabilondo s’ha preguntat avui “per què serveix el Rei?”. Gabilondo ha criticat que la política espanyola no estigui resolent “els problemes d'aquest país, com per exemple el que passa a Catalunya”. Pel periodista “la inacció política a Catalunya frega ja la imprudència temerària”.

En declaracions al seu blog, Gabilondo ha intentat explicar les funcions del Rei d’Espanya. “La
Constitució li atorga capacitat en el terreny de l'arbitratge i la mediació. Conceptes més gasosos que sòlids, imprecisos, ambigus. En aquesta ambigüitat es troba tant la limitació com la possibilitat”, ha etzibat.

Pel periodista, “la capacitat del rei és de tipus catalitzador”. “Un element amb capacitat de dinamitzar, accelerar… sense participar. Aquesta capacitat es pot desenvolupar sobre la base de dues particularitats: l'autoritat i la personalitat”, ha afirmat mentre ha assegurat que “si es mira el nou rei, no és perquè és nou, sinó perquè la societat viu amb preocupació màxima l'evidència grans problemes no estan tenint solució política”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/gabilondo_la_inaccio_politica_a_catalunya_frega_ja_la_imprudencia_temeraria_101428.php