dilluns, 23 de juny del 2014

Álvaro: “Els salvapàtries de la llotja del Bernabeu només tenen 'amb mi o contra mi'”

23/06/2014

CATALUNYA

“Ara l'estratègia passa per atemorir els notables catalans que tenen l'esperança de frenar l'adéu Espanya amb alguna mena d'acord que parli de diners i de cultura”, adverteix el periodista

 

Alèxia L. Ferret



Francesc-Marc Álvaro a Singular TV




El periodista Francesc-Marc Álvaro ha assegurat avui en un article al diari ‘La Vanguardia” que “els salvapàtries de la llotja del Bernabeu només tenen un projecte polític: "o amb mi o contra mi"”. Per Álvaro hem entrat en una nova fase en la discussió del procés sobiranista, per part de l'unionisme. “Ara ja no es tracta de fer por als milers de persones anònimes que volen votar, ara l'estratègia passa per atemorir els notables catalans que tenen l'esperança de frenar l'adéu Espanya amb alguna mena d'acord que parli de diners i de cultura”.

“És rellevant la distància entre els interessos de les classes mitjanes i populars catalanes i els
interessos d'un segment important de les elits econòmiques catalanes s'han mobilitzat d'una manera que ningú no havia previst”, explica el periodista. Per ell, la distància principal i més aguda s'està donant entre “certes elits econòmiques catalanes i les elits polítiques i econòmiques madrilenyes que se senten vigilants de l'Estat i les seves essències”.

D’aquesta manera, Álvaro creu que “es demostra així que la valenta decisió de Mas connecta amb una gran majoria social a Catalunya alhora que és perfectament digerible per a quasi la meitat de la societat espanyola”. Segons el columnista de ‘La Vanguardia’, “tots els gestos del president davant el relleu a la no són capricis sinó l'expressió molt mesurada d'un nou consens català que és més fort que les inèrcies i peatges de sempre”..


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/Alvaro_els_salvapatries_de_la_llotja_del_bernabeu_nomes_tenen_un_projecte_101430.php