dilluns, 23 de juny del 2014

Esteve Soler: "Europa no farà res sobre el procés català"

20/06/2014

SINGULAR TV

"A la reivindicació sobiranista li sobren tertúlies i li falta informació", afirma a Singular TV el periodista de TV3


Mar Sabé



Esteve Soler

El periodista de TV3 especialitzat en temes internacionals Esteve Soler sentencia en una entrevista a Singular TV que "Europa no farà res sobre el procés català". Soler considera que els catalans som una mica "provincians" pensant que la UE actuarà, i estem massa pendent del que pensen de nosaltres des de l'exterior. L'excorresponsal a Washington i a l'Orient Mitjà afirma que des dels Estats Units veuen el procés sobiranista català com un "problema".






Segons Soler, en aquests moments "a la reivindicació sobiranista li sobren tertúlies i li falta informació". El periodista critica en aquesta entrevista que "estiguem enrocats en el fet que no se'ns permet votar", i que això fa que no es parli de com serà el possible Estat independent. "Al procés català li faria falta un 'llibre blanc sobre la independència', com el que tenen a Escòcia", apunta.

Soler acaba de publicar el llibre 'Escòcia, joc de miralls' (Edicions 62), sobre el procés independentista escocès. Per escriure'l, el periodista ha recorregut el territori escocès per trobar testimonis de persones del carrer que li expliquin com el viuen ells. Soler explica que quan el va escriure, al febrer, la tendència era que a Escòcia guanyaria el 'No' en el referèndum que tenen programat pel proper 18 de setembre, però que ara les enquestes ja afirmen que la tendència estaria girant cap al 'Sí'.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/esteve_soler_europa_no_fara_res_sobre_el_proces_catala_101397.php