dimecres, 25 de juny del 2014

Catalunya cada cop més independentista

Dimecres, 25 de juny de 2014 05:00 h

Segons l’enquesta de GESOP els independentistes amb 75 escons d’ERC(39), CiU(30) i la CUP(6) i els partidaris del dret a decidir, ICV-EUiA(11) i Podemos(10) ocupen els 2/3 del Parlament amb 96 escons


El mapa polític segueix en moviment i, sobretot, es consoliden les majories independentistes i pel dret a decidir, i s’enfonsen els contraris a l’exercici democràtic de votar. Ciudadanos(17) s’aprofita de la deriva del PSC(12) i del PP(13) i lidera un front unionista cada cop més minoritari i en el sector de l’ambigüitat, ICV-EUiA és atrapada per la formació de Castellanos i Colau, Podemos, formació que en un moment o altre haurà de clarificar el seu posicionament. ERC segons l’enquesta confirma la victòria a les europees i és converteix en clara primera força política en unes eleccions catalanes. CiU pateix el desgast de Duran i queda com a segona força però amb 30 diputats. 


Captura pantalla enquesta GESOP El Periódico



75 diputats independentistes i 96 a favor del dret a decidir

Unes dades espectaculars que confirmen un país amb clara majoria pel dret a decidir i una gran majoria a favor d’una Catalunya independent. ERC guanya en unes eleccions catalanes, però amb tant sols 39 escons, necessita més que mai a CiU i confirma que la gent premia als que mantenen la clara voluntat d’arribar fins al final.

O Duran calla, o el desgast de CiU seguirà



CiU pateix el desgast que li provoca les constants declaracions de Duran i Lleida posant en dubte el paper del president Mas i el seu govern, l’enquesta deixa clar que o CiU fa callar Duran o el desgast no té aturador.

Irrupció de Podemos via Pablo Iglesias i Ada Colau (GuanyemBarcelona) que posa contra les cordes el PSC i a ICV-EUiA

La frescor que aporta Podemos també el converteix en un moviment que un dia o altre haurà de  definir-se, no solament sobre el dret a decidir del 9N i sobretot si el seu vot serà de renovació a favor del #SíSí o serà un vot conservador de #SíNo o #NoNo.

L’ambigüitat d’ICV-EUiA li passa factura, en plena decadència del PSC es deixa igualar per Podemos

O ICV-EUiA és defineix o no passarà de ser un dels darrers partits del parlament català, que amb la seva història i la renovació feta amb Joan Herrera i Dolors Camats no aconsegueixin uns millors resultats, és un greu símptoma de decadència d’aquesta força política, la seva indefinició li passa factura i més encara quant a Madrid la tercera via és morta i ben morta. O Herrera i Camats aposten clarament pel doble sí, o seran residuals a Catalunya.

Ciudadanos(17) lidera el club dels grans derrotats amb el PP de Sánchez-Camacho i el PSC de Miquel Iceta

La gran derrota d’Albert Rivera, fa el salt a Espanya i perd Catalunya, roba vots al PP i al PSC però no passa d’aquí, un esforç per liderar els grans derrotats. L’enquesta confirma que Sánchez-Camacho està amortitzada i Miquel Iceta segueix de perdedor malgrat que encara no ha començat a liderar el PSC.

L’enquesta confirma que el #9N2014 cal votar, costi el que costi i la resta són mentides

La gent vol votar, i la gent vota per aquells partits que els hi semblen que defensen millor aquesta opció. Espanya no sap com aturar la votació, saben que no és il·legal i no es pot prohibir la democràcia. Més de 2/3 del Parlament volen votar, aleshores votem!


http://directe.cat/355607 


2 comentaris :

Xavillet ha dit...

Ja has suma't els teus numeros? Surten 138 diputats... Que no hi ha prou amb els que en tenim?

Rosa Mary ha dit...

Xavillet I de sobres tenim més dels que es necesiten