dimarts, 10 de juny del 2014

Barcelona supera París la més fotografiada del món

10/06/2014

BARCELONA

La capital catalana és la tercera ciutat més fotografiada del món, després de Nova York i Roma

 


Xavier Lladó



Mapa del món de Google
Mapa d'Europa amb els punts més fotografiats


Barcelona supera París com ciutat europea més fotografiada, atesos del càlculs de Google i de les plataformes col·laboratives Viquipèdia i Foursquare. El cercador ha publicat un mapa de calor del món i els mapes de cada continent, on la capital catalana apareix certament ben posicionada. És la tercera ciutat més fotografia del planeta.

Supera Paris, en quart lloc, i altres ciutats que reben un volum de turisme evident, com Florència, capital del Renaixement. De fet, segons Google, vuit de les deu metròpolis més fotografiades són al
vell continent.

La ciutat amb més imatges del món és Nova York i la segona és Roma, capital italiana, i després ja ve Barcelona. Al mapa europeu, Barcelona consta com la segona ciutat europea més fotografiada, i, mentre que Madrid n'és la desena.

Als punts més calents, el cercador californià els ha col·locat un marcador i tenen enllaços a les imatges relacionades; tenen el servei Street View de Google, on es pot resseguir els carrers en imatges reals; són els que tenen més imatges vinculades a la plataforma de coneixement Viquipèdia i, a la vegada, són els que concentren més imatges de la principal plataforma de geolocalització mundial, FourSquare, i també són les fotografies que apareixen més a Google Plus, la plataforma social de Google que tracta de fer la competència al colós Facebook de Mark Zuckerberg.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/barcelona_supera_paris_101186.php