dilluns, 26 de maig del 2014

Mas, decidit: "Tot segueix endavant, no farem ni un pas enrere"

25/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

El president felicita a ERC per la victòria i assegura que després d’aquestes eleccions “el procés sobiranista surt reforçat”


Alèxia L. Ferret



El president Mas després de saber els resultats electorals




Cares llargues dels militants de CiU al Majestic. El que deien les enquestes els últims dies s’ha complert. ERC ha fet el ‘sorpasso’, i els ha deixat en segona posició, encara que per 45.000 vots. De totes maneres, a la federació han valorat positivament el resultat obtingut, ja que segueixen conservant els 3 diputats que ja tenien i no baixen en escons.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que per un partit que està al Govern, i que “es menja tots els ‘marrons’, té un mèrit raonable aguantar així”. El president ha avisat amb un punt
de solemnitat que, tenint en compte el resultat, “tot segueix endavant, ni un pas enrere” en el procés sobiranista.

Mas ha volgut felicitar a ERC per la seva victòria, i ha explicat que el conjunt de forces polítiques que van signar l’acord per la consulta (CiU, ERC i ICV) “han sortit molt reforçades en aquesta cita electoral perquè han pujat 18 punts respecte a la suma de fa 5 anys enrere”. El president ha confirmat que aquests resultats “reforcen el procés polític català, i el fet que volen votar el pròxim 9 de novembre”.

Respecte a la participació, Mas s’ha mostrat content perquè “vam demostrar que érem capaços d’omplir carrers, i avui hem demostrat que sabem omplir urnes”. En aquest sentit, ha considerat que “hem donat un bon senyal com a país, i crec que també un bon missatge”, davant Europa per defensar el procés sobiranista.

Tremosa estén la mà a ERC

El candidat de CiU, Ramon Tremosa, també ha volgut valorar positivament el grau de participació a Catalunya, i ha estès públicament la mà a ERC. “Els facilitaré un aterratge suau, estic a la seva disposició”, ha indicat, mentre afegia que els convida "a treballar conjuntament”. Tremosa també s’ha mostrat satisfet amb el resultat obtingut perquè “hem aguantat molt millor que altres governs d’Europa, i estem contents”.

Per fi apareix Duran

Aquesta nit, el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s’ha deixat veure pel Majestic després de tota una campanya electoral absent a causa d’un pinçament. Duran ha assegurat que sent satisfacció per haver mantingut els tres eurodiputats, i ha confirmat que “la derrota del PSC a Catalunya ha afavorit la victòria d’ERC”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/mas_decidit_tot_segueix_endavant_no_farem_ni_un_pas_enrere_100870.php