dijous, 15 de maig del 2014

Margallo: "Una Catalunya independent seria un Estat lil·liputenc"

15/05/2014

REFERENDUM

El ministre assegura que seria un país tan petit que no tindria poder de decisió davant dels grans grups multinacionals


Xavier Lladó



Margallo, avui a Donosti
 El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha afirmat avui que "una Catalunya independent seria un estat "lil·liputienc" fora de la UE. García-Margallo ha fet una metàfora despectiva i ha comparat una Catalunya independent amb l'illa fictícia de Lil.liput del llibre 'Els Viatges de Gulliver', coneguda per les dimensions de miniatura.

No és el primer cop que el ministre considera en públic ridícules les aspiracions nacionals de Catalunya. Fa uns mesos va dir que una declaració unilateral d'independència condemnaria Catalunya "a vagar per l'espai sense reconeixement pels segles dels segles".

García-Margallo s'ha manifestat, en aquests termes, en una conferència que ha tingut lloc avui a San Sebastià, on ha parlat d'Espanya i de la importància de les properes eleccions europees.

Ha argumentat la metàfora sobre una Catalunya independent alertant del poder que, actualment, poseeixen les grans empreses multinacionals, les quals "imposen les seves decisions als estats lil·liputencs". I ha posat com a exemple els sectors financers de Xipre, Irlanda o Islàndia, que, per la seva debilitat, es van ensorrar amb la crisi econòmica. No ha fet referència en canvi a les regles imposades a Espanya.

Per García-Margallo, en l'economia globalitzada grans grups econòmics "són capaços d'imposar decisions parapolítiques als Estats", i "la fragmentació dels Estats" és el "gran somni" dels grups multinacionals, ha afegit.

El ministre ha destacat que de les 150 grans economies del món 87 són grups multinacionals i només 63 són Estats, motiu pel qual "la regressió cap a un procés secessionista" no té sentit, al seu parer, no només per raons "sentimentals", sinó "en termes pràctics".

Per tots aquests motius, considera que Catalunya "no seria expulsada de la UE" si s'independitza, sinó que quedaria "exclosa des del minut u" i per tornar a integrar-s'hi hauria de ser acceptada per unanimitat per tots els estats membres, "cosa que mai passaria".

" L'ultima de les seves #Margallades hahahahaha que catxondo que es :)) "


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/margallo_una_catalunya_independent_seria_un_estat_lil_liputenc_100670.php