dilluns, 26 de maig del 2014

La premsa internacional destaca que "un partit separatista guanya les eleccions a Catalunya"

26/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

Els mitjans es fan ressò de la victòria d’ERC i AFP avisa que "CiU és vista com més moderada i menys disposada a córrer el risc de la confrontació total amb Madrid" 


Nerea Rodríguez



Manifestació de la Diada de l'11 de Setembre.


La premsa internacional es fa ressò avui de la victòria d’ERC ahir a Catalunya. Diversos mitjans recullen un teletip de l’agència AFP on es destaca la victòria dels republicans catalans a les eleccions europees, superant a CiU. “Un partit separatista des de fa temps, l'esquerra republicana, va guanyar les eleccions al Parlament Europeu”.

“El partit va obtenir el 23,67% dels vots, superant a la Convergència i Unió, la major formació al
parlament local de Catalunya, que va quedar en segon lloc amb el 21,86% dels vots. Ambdues parts desitgen celebrar un referèndum sobre la independència d'Espanya el 9 de novembre, donant la cara a una ferotge oposició per part del govern central a Madrid”, destaca AFP.

Alhora, assenyala que “els dos van formar una aliança política l'any passat, però Convergència i Unió és vista com més moderada i menys disposada a córrer el risc de la confrontació total amb Madrid”. L’agència també té clar que “orgullosos de la seva llengua i cultura, un nombre cada vegada més gran dels 7,5 milions de ciutadans de Catalunya creuen la regió estaria millor pel seu propi compte”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/la_premsa_internacional_destaca_que_un_partit_separatista_guanya_les_eleccions_a_catalunya_100875.php