diumenge, 4 de maig del 2014

García-Margallo: “Els ponts amb Catalunya no estan trencats”

04/05/2014

REFERENDUM

El ministre d’Afers Exteriors nega que hi hagi un atac personal per part del govern del PP cap a president de la Generalitat


Mar Sabé



El ministre J.M.García-Margallo #Margallades


El ministre d’Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, afirma que “els ponts amb Catalunya no estan trencats”, en una entrevista a El Mundo. El ministre considera que la discussió que hi ha sobre la situació de Catalunya és “sempre en termes polítics” i, en cap cas, “hi ha un atac personal per part del govern del PP cap al president de la Generalitat, Artur Mas”.

García-Margallo indica, en aquesta entrevista, que “Catalunya ha estat, és i serà un dels motors d’Espanya”, i és per aquest motiu que la preocupació que el Principat genera al govern de l’Estat és “immensa”. “Gairebé
tots els problemes polítics se solucionen amb el temps, però la secessió de Catalunya seria una cosa irreversible. La preocupació és màxima. Dit això, crec que Mas és responsable i no donarà un pas fora de la legalitat espanyola”, afirma.

En aquesta entrevista, el ministre també destaca que “no només el Consell d’Europa, sinó també de l’Assemblea General de la UNU han deixat clar que un referèndum contrari a la Constitució no pot ser acceptat per la legalitat internacional”. “Un Estat que sigui fruit d’una declaració unilateral no pot ser reconegut”, remarca.

Margallo continua amb el discurs habitual al afirmar que “Rajoy no pot dialogar ni autoritzar una consulta que planegi el dret a d’una part del territori a separar-se, perquè la Constitució ho prohibeix”. “Artur Mas ha d’assumir les conseqüències després d’haver enviat una iniciativa legislativa que ha sigut derrotada aclaparadora al Parlament”, comparteix, fent referència a la votació al Congrés del passat 8 d’abril, quan una àmplia majoria va votar No al traspàs de competències demanat per la Generalitat per poder convocar un referèndum sobiranista.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/garcia_margallo_els_ponts_amb_catalunya_no_estan_trencats_100414.php