dimarts, 6 de maig del 2014

En llibertat cinc dels nou detinguts per presumpta malversació a les obres del TGV a Barcelona

Dimarts  06.05.2014  13:45

Els escorcolls a Adif s'han allargat fins a la matinada




La guàrdia civil, a la seu de Corsan, a Barcelona.



Estació La Sagrera
Cinc dels nou detinguts pel cas de presumpte malbaratament de fons públics en un tram de les obres de TGV a Barcelona han quedat avui en llibertat. La guàrdia civil ha escorcollat fins a la matinada, simultàniament, la seu d'Adif a la Sagrera de Barcelona, la central de Madrid i la de la constructora Corsan de Barcelona (integrada a Isolux-Corsan). Hi va haver nou detinguts, entre els quals càrrecs tècnics d'Adif. Cinc d'aquests han sortit en llibertat després d'haver declarat a la guàrdia civil.

La investigació és dirigida pel jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona i hi intervé la fiscalia anticorrupció. El cas és sota secret de sumari.


L'empresa Corsan havia cobrat presumptament comissions o sobrepreus per a les obres del túnel entre l'estació de la Sagrera i Montcada.

Segons els primers indicis, un enginyer de Corsan va certificar uns treballs de construcció de l'estació de la Sagrera amb un valor molt superior a l'original, origen d'un malbaratament que podria pujar a sis milions d'euros.

El 2008 Corsan es va adjudicar les obres entre l'estació de la Sagrera i el nus de la Trinitat. El pressupost era de 98,6 milions, segons que es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Aleshores la ministra de Foment era Magdalena Álvarez.

Fernández Díaz es limita a confirmar que l'operació té un vincle directe amb les obres de la Sagrera
El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, va confirmar ahir que l'escorcoll tenia relació directa amb les obres del TGV a Barcelona. En canvi, no va donar cap detall sobre les investigacions, les detencions ni l'acció de la guàrdia civil, adduint secret de sumari. Va confirmar també que la guàrdia civil intervenia per ordre judicial.

Aquestes escasses declaracions, les va fer en una conferència de premsa precisament a Barcelona, a la seu de la delegació del govern espanyol, després de presentar una prova pilot de mesa administrada electrònicament que s'aplicarà en les eleccions europees. Va haver de respondre acompanyat per la delegada de l'executiu estatal, María de los Llanos de Luna, a l'un costat, i el batlle de Barcelona, Xavier Trias, a l'altre.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4189490/20140506/llibertat-cinc-detinguts-presumpta-malversacio-obres-tgv-barcelona.html