dimecres, 14 de maig del 2014

El PP reconeix ara els 16.000 milions d'euros anuals de dèficit fiscal de Catalunya

Dimecres  14.05.2014  19:46

Avisa que la sortida de Catalunya del règim comú de finançament autonòmic faria perdre a Extremadura un 12% dels seus ingressos







El grup del PP al parlament d'Extremadura ha registrat una proposta de moció que demana al govern espanyol que no permeti a Catalunya sortir del règim comú del finançament autonòmic.

 La raó de la moció és que si Catalunya en sortís, Extremadura hauria de renunciar a algunes de les competències autonòmiques que té en aquests moments com la Sanitat i l'Educació.

Segons els càlculs del PP, la sortida de Catalunya implicaria que les altres autonomies perdrien 16.000 milions d'euros anuals. Aquesta xifra coincideix amb els càlculs que s'han fet aquests últims anys del dèficit fiscal de Catalunya amb Espanya.

Curiosament, la pèrdua d'aquests ingressos provinents de Catalunya és considerada un 'espoli fiscal' que faria perdre a Extremadura un 12% dels seus ingressos anuals. Segons la moció del PP, la sortida de Catalunya implicaria 'limitar la solidaritat entre els espanyols'.

" Massa Tard marxem "