dissabte, 10 de maig del 2014

El ministre Margallo intenta vetar Pilar Rahola

10/05/2014

REFERENDUM

El ministeri espanyol d'Exteriors es va mobilitzar per impedir que la periodista fes el discurs del dia de la independència d'Israel a l'Equador


Lluís Bou


Pilar Rahola a Singular TV


El ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, va intentar vetar la periodista Pilar Rahola, i es va mobilitzar per impedir que aquesta pronunciés el discurs del Yom Hatzmaut, el dia de la independència d'Israel, davant la comunitat jueva de l'Equador. L'intent de boicot coincideix amb el fet que Rahola és membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

La mateixa periodista explica avui els fets en el seu article a 'La Vanguardia'. Segons Rahola, les pressions espanyoles sobre els organitzadors van ser insistents, i van acabar amb el fet que el cònsol espanyol a Guayaquil, Álvaro de Salas Giménez, va declinar assistir a l'acte.

"Tot just saber que seria l'oradora, el Ministeri d'Exteriors va fer la seva trucadeta a l'ambaixada israeliana a Espanya. Sembla que el fet que vagi pel món parlant d'allò que sigui és un perill internacional. Davant la lògica resposta de fiquin-se en les seves coses, en versió diplomàtica, l'ambaixada espanyola a l'Equador també va fer la seva trucadeta expeditiva a l'ambaixador israelià a Quito. Bis repetita placet. I com que no semblava que l'honorable pressió fes efecte, el cònsol espanyol a Guayaquil, dotat de l'il·lustre i inacabable nom de Don Álvaro de Salas Giménez de Azcárate, va trucar al cònsol israelià, i no només li va fer saber el seu enorme disgust, sinó que a més no aniria a l'acte, no se sap si perquè tenia son o per por que servidora li inoculés algun virus català".

Rahola va fer finalment el seu discurs a Guayaquil davant la comunitat jueva, i es pregunta si el ministeri d'Afers Exteriors fa llistes negres de qui pot parlar a l'estranger.