dilluns, 12 de maig del 2014

El candidat d'Unió a presidir la Comissió, amb Rajoy i contra la independència

Dilluns  12.05.2014  16:02

Autor/s: ACN

Juncker diu que té molt de respecte per la constitució espanyola que s'imposa a espanyols i catalans

 



Reunió de Duran i Lleida amb Juncker el juliol de 2012.




El candidat del Partit Popular Europeu --del qual forma part UDC-- a presidir la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha assegura que comparteix 'al 100%' el criteri del president espanyol, Mariano Rajoy, sobre una hipotètica continuïtat d'una Catalunya independent a la Unió Europea. Juncker ha dit que 'una província que esdevé independent' no pot esdevenir 'de cop i volta' un nou estat de la UE i membre de l'Eurozona. Juncker ha fet aquestes manifestacions a un esmorzar informatiu a Madrid on el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha alertat contra les forces 'disgregadores que van en contra de la història i posen en perill la recuperació'.

En resposta a una pregunta sobre com defensarà el dret a decidir que defensa també UDC, membre
del PPE, Juncker ha afirmat que té 'molt de respecte pels catalans', però 'també la Constitució que s'imposa a tots, espanyols i catalans', i 'no estableix diferència' entre ambdós. 'Comparteixo completament l'opinió expressada pel president del govern, pel tribunal constitucional, pel parlament espanyol, pel president del consell europeu, pel president de la comissió europea', ha afegit.

'Crec que és una qüestió que té a veure amb la sobirania espanyola i no concerneix a la resta', ha dit. En tot cas ha alertat que una província que s'independitzés no pot esdevenir 'de cop i volta' un nou estat de la UE.

Gambús (UDC) justifica la seva pertinença al PP europeu
El candidat d'UDC a les eleccions europees, Francesc Gambús, ha afirmat que les declaracions de Juncker demostren que és 'imprescindible' que Unió estigui dins del Partit Popular Europeu. Gambús ha reivindicar el paper d'UDC 'd'explicar des de Catalunya i en favor de la consulta què està passant a Catalunya'. A més, ha refermat que, per UDC, la consulta és 'irrenunciable' i ha recordat que defensa el dret d'autodeterminació des de fa 81 anys.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4190721/20140512/candidat-dunio-presidir-comissio-rajoy-independencia.html

1 comentari :

ROSA ha dit...

Sempre le titllat de Botifler,en Duran es un gran problema per Cayalunya,fins que Mas no el faci fora no anirem be,es un traïdor que tenim dins de casa.