divendres, 16 de maig del 2014

Deliri 'pepero' amb Esperanza Aguirre a Barcelona

15/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

La presidenta del PP madrileny acaba utilitzant pel broc gros Raimon per atacar el sobiranisme: “Diguem no! Nosaltres no som deixe món”


Pep Lloveras (Barcelona)



A.Fdez Díaz, A.S.Camacho i E.Aguirre PP



Ni Alícia Sánchez-Camacho ni molt menys Santi Fisas ni Alberto Fernández Díaz. Ha hagut d’aterrar a Catalunya Esperanza Aguirre perquè les bases del PP català vibressin, omplissin a vessar amb 250 persones la sala d’actes d’un hotel barceloní i se sentís l’aplaudiment més llarg de la campanya dels populars. Al crit de "bravo, bravo!", "Esperanza, Esperanza", la presidenta del PP madrileny ha entrat masegada per afiliats i simpatitzants i quan ha saludat des del faristol ha provocat el deliri. De peu, el públic li ha dedicat una ovació d’un minut i mig.

El carisma d’Aguirre entre la parròquia del PP ha quedat palès, tot i que no sigui una persona de la
confiança de Mariano Rajoy i que, de fet, s’hi hagi enfrontat o contradit. Des que va deixar la presidència de la comunitat de Madrid, Aguirre actua per lliure i ha reforçat el seu perfil de referència de la línia més dura del partit, la que troba a faltar José M. Aznar. I sembla que una part important dels votants catalans dels populars també són partidaris d’aquest sector més radical.

“Catalunya viu en un discurs únic des del 1980”

Aguirre volia deixar petjada en el míting d’aquest vespre, o almenys un titular cridaner, i ho ha aconseguit. L’anomenada ‘lideressa’ ha radiografiat una Catalunya on segons ella fa 35 anys “que hi ha un únic missatge oficial, una única interpretació, la nacionalista, i és hora d’escoltar altres veus, altres discursos de la història i la política”. No era un raonament nou, però els populars han esclatat en aplaudiments. Així mateix, Aguirre ha acusat els partits sobiranistes de voler convertir les eleccions europees en locals. “La seva obsessió és acabar amb l’Espanya constitucional i amb la sobirania de tot el poble”, ha indicat, i ha afegit que el PP defensarà els principis europeus per dir no als “interessos” sobiranistes.

Embalada ja i mirant el teleprónter que utilitza en tots els mítings, Aguirre s’ha guardat pel final el cop d’efecte per clamar contra els partits independentistes. “I cridem alt i clar”, ha dit, i aleshores en català ha etzibat: “Diguem no! Nosaltres no som deixe món. Moltes gràcies!”. Ens imaginem què deu pensar Raimon de la utilització d’aquesta mítica lletra antifranquista seva. Atònita o no, els populars han reaccionat eufòrics. Era el moment culminant de l’acte i s’han tornat a sentir càntics d’‘Espe, Espe".

Les intervencions de Fisas i Sánchez Camacho, crispada i amb tendència a dir-la cada dia més grossa –“Volen convertir en estrangera la gent en la seva pròpia terra” o “Mas treballa al servei de la senyora Forcadell”, ha dit avui-, han quedat eclipsades per la veterana política espanyola. Encara li quedaven 20 minuts finals de fer-se fotos, repartir petons... Talment com si fos una estrella de rock o de futbol. Per cert, ella tan madridista i just davant de l’hotel s'hi ha trobat el bar Can Barça.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/deliri_pepero_amb_esperanza_aguirre_a_barcelona_100674.php