dijous, 10 d’abril del 2014

Sala-i-Martín: “Quan Rajoy parla de Robinson Crusoe no en té ni idea”

10/04/2014

INDEPENDÈNCIA

L’economista considera que el president espanyol llença “amenaces fruit del pànic de no saber aturar” el procés independentista


Albert Ribas




Xavier Sala-i-Martín al programa 'Divendres'


L’economista Xavier Sala-i-Martín ha assegurat aquesta tarda al programa ‘Divendres’ de TV3 que el president espanyol, Mariano Rajoy, va demostrar abans d’ahir que “no en té ni idea” quan va assegurar en el debat al Congrés que “els catalans esteu oferint el més semblant a l’illa de Robinson Crusoe”.

El catedràtic de Columbia ha explicat que el model Robinson Crusoe és el que utilitzen tots els professors d’economia per començar a explicar com funciona la macroeconomia. “Serveix per explicar l’economia més simple del món, on s’han de prendre moltes de les decisions que ha de prendre les economies més sofisticades. Després s’introdueix el personatge Divendres i l’economia es va complicant”, ha explicat.

La utilització d’aquesta metàfora, a parer de Sala-i-Martín, és del tot equivocada, ja que “no hi ha cap raó perquè l’economia catalana- d’una Catalunya independent- no funcioni”. “Són amenaces fruit de pànic de no saber aturar el procés independentista”, ha afegit, ique no es corresponen “amb la realitat”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/sala-i-martin_quan_rajoy_parla_de_robinson_crusoe_no_en_te_ni_idea_99972.php