dijous, 10 d’abril del 2014

Els estudiants catalans, els únics que no han rebut ni un euro de Wert en beques

10/04/2014

EDUCACIÓ

Totes les comunitats ja han cobrat la part fixa de les ajudes, i només els falta la part variable


Mar Sabé




El ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert - EFE



A falta de poques setmanes perquè s’acabi el curs 2013-2014, els alumnes catalans són els únics que encara no han cobrat ni un euro de les beques d’aquest curs, a diferència dels de tota la resta de comunitats autònomes, segons publica avui el diari Público.es.

Segons aquest rotatiu, els joves de totes les altres comunitats han rebut, al menys, la part fixa de la beca, que pot ser de 1.500 o 3.000 euros, a més del pagament de la matrícula. En aquests casos hi
continua faltant la part del pagament variable, que, segons el ministeri d’Educació, capitanejat per José Ignacio Wert, “ja s’està enviant”.

Aquest diari ha parlat amb una alumna de la UAB, Cristina F. Urios, que explica que, tot i que ha rebut dues notificacions de la beca, una amb els 1.500 euros que li corresponen de la part fixa i l’altre dels 1.266 de la part variable, no ha rebut encara cap ingrés al seu compte corrent. “No només arriben tard, sinó que n’arriba menys; en el meu cas em donen menys de la meitat que l’any passat”, afirma l’estudiant que es lamenta “no entenc perquè només ens passa a nosaltres”.

Fonts del Ministeri consultades per Público afirmen que el motiu d’aquests retards és “la lentitud de les universitats a l’hora de facilitar les dades dels alumnes”, sobretot a Catalunya i Andalusia, que el passat 8 d’abril ha rebut l’ingrés per pagar les beques. La Generalitat ha negat les acusacions de lentitud afirmant que “totes les dades estan entregades des de fa temps i dins dels mateixos terminis de cada any”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/els_estudiants_catalans_els_unics_que_no_han_rebut_ni_un_euro_de_wert_en_beques_99970.php