dilluns, 7 d’abril del 2014

Òmnium reivindica la consulta del 9N en una carta enviada a tots els diputats del Congrés #9AEspanyadiuNo

Dilluns, 7 d'abril de 2014 17:30 h

La presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, demana el vot favorable a la proposta del Parlament de Catalunya per exercir el dret a decidir amb normalitat


 La campanya “Un país normal” impulsada per Òmnium ha enviat una carta als 350 diputats del Congrés espanyol reivindicant la consulta del 9 de novembre. La presidenta de l’entitat, Muriel Casals, s’ha adreçat als diputats per demanar el suport a la proposta del Parlament de Catalunya que es debatrà demà i destacar la normalitat democràtica d’aquesta consulta.S’han enviat dos tipus de cartes: una primera adreçada a tots els diputats catalans  i una segona adreçada a la resta de diputats; aquesta última, en versions de catalàcastellàbasc i gallec, segons l’origen del diputat. 



Tant sols cal voluntat política 

Muriel Casals destaca que permetre la consulta del 9N és qüestió de voluntat política, no de cap impediment legal, i que la petició del Parlament “és una via legal per resoldre una demanda majoritària i transversal” de la societat catalana. “Seguint l’exemple de l’acord entre Escòcia i el Regne Unit”, es convida els diputats a “facilitar que el pròxim 9 de novembre Catalunya pugui decidir el seu futur a les urnes, tal com es fa en un país normal”.

Muriel Casals a Madrid


Òmnium Cultural defensarà el dret a decidir de Catalunya a Madrid. La presidenta de l’entitat, Muriel Casals, assistirà dimarts al debat del Congrés per donar suport als partits catalans i els diputats que defensaran la consulta del 9 de novembre. L’endemà dimecres, a les 11h davant el Congrés, atendrà els mitjans per expressar la normalitat democràtica de decidir el futur polític a les urnes el proper 9 de novembre i valorarà el debat del Congrés.

La campanya Un país normal

Òmnium Cultural impulsa des de l’any passat la campanya “Un país normal”, per apuntalar el dret a decidir i ampliar la majoria social que el vol exercir el 9 de novembre. La campanya ha editat un vídeo explicatiu en castellà i en anglès titulat “9 de novembre, votar és normal en un país normal”, per expressar la normalitat democràtica de la consulta.

 Milers de voluntaris la despleguen amb accions de proximitat o simultànies, agrupats en uns 70 grups locals. En el marc d’Un país normal també s’han celebrat actes sectorials de la societat civil, com “El món del treball pel dret a decidir” al costat de CCOO i la UGT, o ahir, el “9N. És normal que un país decideixi el seu model de comerç” amb La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC).