dilluns, 7 d’abril del 2014

L’ACM dóna ple suport a l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales

Dilluns, 7 d'abril de 2014 17:05 h

Una quinzena d’alcaldes i alcaldesses catalans, convocats per l’ACM, han acompanyat a l’alcaldessa de Cabrils Lina Morales davant el Jutjat d’Instrucció número 1 a la ciutat de la Justícia.


El motiu era la citació per declarar per la suspensió de l’acord de ple de l’Ajuntament de Cabrils per cedir el padró per a la consulta del 9N. L’acord va ser recorregut per un ciutadà de Cabrils i la magistrada, a la vista de les al·legacions formulades va apreciar les circumstàncies d’especial urgència que permetien l’adopció d’una mesura cautelar inaudita. 







Ple suport a les mocions

Davant aquest fet, el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, s’ha sorprès per “l’agilitat amb la qual ha actuat la justícia, ja que deu dies després d’aprovar l’acord, l’alcaldessa ja està declarant”. Al mateix temps, ha deixat clar que es poden produir més mocions d’ajuntaments catalans en aquest sentit i “és bo que hi hagi un precedent per determinar que els ajuntaments catalans podem decidir democràticament què fem sempre i quan complim amb la llei”. Així mateix, ha manifestat que “estem segurs que la jutgessa  aixecarà la mesura cautelar”.

La justícia espanyola contra el dret a decidir

L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, ha afirmat a la sortida del jutjat que l’acord de ple tenia “totalment legitimitat i és una declaració d’intencions. Com vaig dir és posar la bena abans de la ferida i mostra que hi ha cert nerviosisme”. També ha declarat que tornaria a aprovar l’acord al ple.
També a la sortida, l’advocat Jordi Salbanyà, que l’ACM ha posat a disposició de l’Ajuntament de Cabrils ha manifestat que “estem parlant d’un marc amb unes mesures cautelaríssimes. El procés no ha ni tant sols començat.

La delegació d’alcaldes i alcaldesses de diversos partits polítics que han donat suport a l’alcaldessa Lina Morales,  són una representació dels que en el seu moment van signar la Declaració de Vilassar. Un declaració on els alcaldes i alcaldesses es comprometen a treballar perquè els seus municipis participin en el procés cap al ple exercici de la sobirania del nostre país. També hi han estat presents regidors i regidores de l’equip de govern de Cabrils i d’altres municipis del Maresme.

Els alcaldes que hi ha participat:

 Avelina Morales -  Alcaldessa de Cabrils, Miquel Buch -  President ACM i alcalde de Premià de Mar, Andreu Francisco – Alcalde d’Alella, Estanislau Fors – Alcalde d’Arenys de Mar, Joaquim Arnó -  Alcalde de Caldes d’Estrac, Montserrat Candini -  Alcaldessa de Calella, Jesús Marin – Alcalde de Canet de Mar, Joan Mora -  Alcalde de Mataró, Joan Ramon Casals -  Alcalde de Molins de Rei Secretari Executiu de Territori i Política Municipal de CDC, Francesc Xavier García – Alcalde de Montgat, Montserrat Garrido -  Alcaldessa de Sant Pol de Mar, Miquel Àngel Martínez – Alcalde de Sant Vicenç de Montalt i President del Consell Comarcal del Maresma,  Josep Botey  - Alcalde de Teià, Xavier Godàs – Alcalde de  Vilassar de Dalt i Joan Morell Diputat i president Comarcal de CDC.