dilluns, 7 d’abril del 2014

Forcadell: "Si no ens deixen fer la consulta s'haurien de convocar plebiscitàries, no podem esperar més"

Dilluns, 7 d'abril de 2014 12:50 h

La presidenta de l'ANC veu "irrenunciable" la data de la consulta encara que l'Estat en plantegi una altra


Barcelona (ACN).-. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, en una entrevista a  Catalunya Ràdio, ha assegurat que l'ANC donarà suport "a qualsevol procés democràtic i pacífic" però la primera opció a reivindicar ha de ser "la consulta"." Si no fos possible, estaríem d'acord amb unes plebiscitàries", ha dit, tot afegint que "si tenim clar que no es pot fer la consulta, s'haurien de convocar eleccions ja, no podem esperar més". Per a Forcadell, a més, encara que l'Estat acceptés fer la consulta però plantegés convocar-la per a més endavant, el 9 de novembre "és irrenunciable". "Ho van decidir els nostres representants i amb una amplitud extraordinària", ha dit. 











D'altra banda, tant en aquesta entrevista a Catalunya Ràdio com en una altra concedida a Rac1 aquest matí, Carme Forcadell ha admès que l'ACN exercirà més pressió que mai en el període que va de l'Onze de setembre al 8 de novembre de 2014, dia previ a la consulta prevista. En aquest sentit, i parlant de l'acció prevista per a la propera Diada on l'ANC preveu formar una V omplint la diagonal i la Gran Via de Barcelona, ha admès que encara no "s'ha calculat" quanta gent necessitaran. "Hem de veure quanta gent necessitem per mostrar uns mosaics que es vegin des del cel per demanar a personalitats mundials que volem votar, com el president Obama o el papa Francesc", ha sentenciat.

Pel que fa al debat del Congrés de dimarts, on es votarà la petició de transferència de la competència per convocar referèndums, Forcadell ha reiterat que creu que "malauradament, els diputats catalans tornaran amb les mans buides".


http://www.directe.cat/noticia/344275/forcadell-si-no-ens-deixen-fer-la-consulta-s-haurien-de-convocar-plebiscitaries-no-podem-e