dimecres, 23 d’abril del 2014

La llegenda de Sant Jordi arriba a les escoles de l'Alguer

Dimecres, 23 d'abril de 2014 14:00 h

La Generalitat publica un conte inspirat en la llegenda de Sant Jordi ambientat a l’Alguer amb l'objectiu de fer conèixer als petits algueresos els orígens de la nostra diada de Sant Jordi


La Generalitat de Catalunya i la llibreria “Il Labirinto” d’aquesta ciutat, que forma part de la Xarxa de llibreries acreditades del Govern de Catalunya, han volgut donar a conèixer la figura de Sant Jordi als nens algueresos i explicar la tradició del llibre i de la rosa en aquesta jornada festiva i popular. Amb aquest motiu, s’ha publicat un conte inspirat en la llegenda de Sant Jordi, però ambientat a l’Alguer amb l'objectiu de fer conèixer als petits algueresos els orígens de la nostra diada de Sant Jordi que, d’uns anys ençà, també se celebra en la ciutat sarda, explicant aquesta tradició catalana però inserint-la en una escenari local, que els sigui més familiar i identificable. L'edició és bilingüe, en italià i en català de l’Alguer, traduït per Carla Valentino. 





Aquest conte ha estat escrit per Eleonora Cattogno, una autora algueresa que s’ocupa de la comunicació dels béns culturals de l’Alguer a través d’activitats didàctiques adreçades als més joves.

 El protagonista del conte és un noi alguerès d’uns 11 anys. El seu nom és Jordi  i es mou per
la ciutat amb una bicicleta anomenada “Cavall”. Jordi té algun problema d’assetjament escolar, com explicarà a una senyora anciana que viu a l’Alguer Vella, a qui coneix casualment i que li regalarà un llibre misteriós. De forma rocambolesca, Jordi s’endinsa en el llibre i es troba a Silene, la ciutat llegendària en què, segons la tradició, Sant Jordi va matar un terrible drac. Les torres d’aquesta ciutat, però, s’assemblen misteriosament a les de l'Alguer d’un temps... Aquesta història conté, per tant, un viatge d'aventures en el passat, però també se centra en qüestions punyents de la nostra actualitat.

El projecte inclou una sèrie de presentacions del llibre per part de l’autora a les escoles de la ciutat, on es llegiran fragments del conte, així com es projectaran les imatges que il·lustren el llibre, perquè els alumnes s’endinsin en la història mil·lenària de la ciutat de l'Alguer i, al temps, coneguin per quina raó els catalans celebrem la diada de Sant Jordi, que s’ha convertit també en el Dia Mundial del Llibre, promogut per l’Unesco.


http://directe.cat/346317