dimarts, 29 d’abril del 2014

'Catalans want to vote' supera totes les espectatives

29/04/2014

REFERENDUM

 

Òmnium Cultural aconsegueix recaptar 120.000 euros i aconseguir 3.250 mecenes en 29 dies

 

Xavier Lladó



"Catalans want to vote - Human Towers for democracy"


La iniciativa d'Òmnium Cultural per internacionalitzar el dret a decidir, que porta per nom “Catalans want to vote - Human towers for democracy” (Volem votar- Castells per la democràcia), ha tingut un èxit aclaparador. En només 29 dies ha recaptat més de 120.000 euros i han participat més de 3.000 mecenes (3.250, concretament). Així, s'ha assolit l'objectiu de recaptar la quantitat mínima imprescindible per poder dur a terme la iniciativa (representen un terç del cost total del projecte), la qual es canalitza a través del canal de micromecenatge Verkami.

Les aportacions rebudes al web www.CatalansWanToVote.cat a partir d’ara, fins el 10 de maig,
serviran per millorar la comunicació internacional i la coordinació de l’acció. Avui mateix, s’ha publicat un nou vídeo per difondre l’acció, on apareixen unes nenes castelleres que construeixen i aixequen una urna amb el nom de les set capitals europees on tindrà lloc l'acte.

L'acció es durà a terme el proper 8 de juny i consistirà en una aixecada simultània de castells a set capitals europees (Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres, París i Barcelona) i diverses ciutats catalanes. Han confirmat l'assistència, fins ara, 36 colles castelleres.

“Catalans want to vote – Human towers for democracy” és una iniciativa que vol internacionalitzar l’anhel democràtic català. El 8 de juny pretén ser una diada cívica de país; d’un país que fa pinya per reclamar votar el seu futur a través dels castells, un dels pilars més importants de la cultura catalana. Per ara hi ha 36 colles castelleres confirmades.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/la_iniciativa_per_internacionalitzar_el_dret_a_decidir_obte_mes_de_3.000_mecenes_en_menys_d_un_mes_100323.php