dimecres, 12 de març del 2014

'The New York Times' desvincula el procés de Crimea del de Catalunya i Escòcia

12/03/2014

REFERENDUM

Segons el diari tots dos territoris "han demostrat que existeixen maneres legítimes de reivindicar" el seu dret a decidir


Alèxia L. Ferret



Portada d'avui del 'The New York Times'


Avui l’influent diari nord-americà 'The New York Times' titula la seva editorial ‘Sancions per Putin’ i assegura que Catalunya, Quebec i Escòcia "han demostrat que existeixen maneres legítimes de reivindicar" el seu dret a decidir. No com Crimea, que ahir va declarar unilateralment la seva independència. Per aquest motiu, el diari demana sancions pel president de Rússia, Vladimir Putin, pel seu paper en el conflicte d’Ucranïa.

Pel 'The New York Times' el veritable problema és la manera com el president Putin ha fet les coses: “L'enviament de forces russes per prendre el control de Crimea; l’invent d’amenaces de feixistes a la població russa, negar-se a reconèixer al govern interí de Kíev, demanar una farsa de referèndum aquest diumenge i un vot a Rússia sobre aquest resultat el 21 de març quan ja se sap el que passarà".

L’editorial es mostra contundent sobre la situació: “L'ocupació de Crimea és il·legal segons el dret internacional, i és hora que Europa s'uneixi als Estats Units per sancionar el senyor Putin perquè no es poden tolerar violacions de la integritat territorial d'Ucraïna”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/_the_new_york_times_desvincula_el_proces_independentista_de_crimea_del_catala_99304.php