dimecres, 12 de març del 2014

Álvaro: "La Moncloa no ho controla tot, encara que ho intenta"

12/03/2014

REFERENDUM

Pel periodista és molt important que "diversos representants del tercer poder de l’Estat decideixin desmarcar-se del que es vol vendre com una posició monolítica per part de Madrid”


Alèxia L. Ferret



El periodista Francesc-Marc Álvaro - Gabi Muñoz
Després de la pressió que s’està fent als més de trenta jutges catalans que van defensar la viabilitat constitucional d’una consulta sobre el futur de la nació catalana, el periodista Francesc-Marc Álvaro assegura en un article avui al seu blog que "s’ha posat en evidència un fenomen interessant amb el qual el Govern de Rajoy i els serveis d’intel·ligència espanyols no hi comptaven: hi haurà una part de càrrecs i servidors de l’Estat que no acceptaran el dictat inflexible que sobre el procès sobiranista fixen el PP i el PSOE”. I és que pel periodista "la Moncloa no ho controla tot, encara que ho intenta. L’Estat té punts febles”.


Per Álvaro "és més important del que sembla que diversos representants del tercer poder de l’Estat decideixin desmarcar-se del que es vol vendre com una posició monolítica per part de Madrid”. “L’Estat és una maquinària jerarquitzada i ben greixada, però això no assegura que tothom toqui la mateixa cançó. I menys en un moment en què el desprestigi de moltes institucions és tan acusat”, afirma Álvaro.

Segons ell, “que el manifest dels jutges catalans pro-consulta ha creat una forta irritació al Govern del PP s’ha posat de manifest en el tractament periodístic que està fent del cas el diari La Razón, el mitjà madrileny de la dreta més afí a Rajoy i el que interpreta i difon de manera més fidel i ortodoxa els moviments del Gabinet conservador". 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/marc-Alvaro_la_moncloa_no_ho_controla_tot_encara_que_ho_intenta_99309.php