dimecres, 12 de març del 2014

Toni Albà encén la caverna i l’espanyolisme

12/03/2014

ESTAT ESPANYOL

L’actor va fer ahir una piulada on deia: "Que res no ens encegui: l'Estado Español ha causat més morts al llarg de la història que tots els grups terroristes junts"


Nerea Rodríguez




L'actor Toni Albà
La caverna i l'espanyolisme va inundar ahir les xarxes socials de crítiques i insults contra l’actor Toni Albà, qui ahir mateix, desè aniversari de l’11M, va fer una piulada al seu Twitter on assegurava: "Que res no ens encegui: l'Estado Español ha causat més morts al llarg de la història que tots els grups terroristes junts".

El diari ‘ABC’ assegura que “les paraules d’Albà no desentonen en absolut amb el to habitual d'una de les figures estel·lars del secessionisme que ha convertit les xarxes socials en una eina d'agitació i propaganda independentista”. En sentit similar i més dur es manifesten ‘El Mundo’ i ‘La Razón’.


També s’ha pronunciat sobre aquest tema el periodista Carlos Herrera, en la seva editorial d’avui del programa ‘Herrera en la Onda’: “Hi ha un babau a Catalunya, que es diu Toni Albà, que és una mala persona”. Després de llegir el tuit de l’actor, Herrera ha continuat: “Això és faltar-li el respecte a les persones que han estat víctimes dels assassinats d’ETA. Aquest tipus de persones a aquestes coses els hi donen menys importància, molt poca, tota aquesta xusma miserable”.

Albà, que va esborrar poca estona després la polèmica piulada, ha publicat un post en el seu blog on explica els motius que el van portar a fer aquesta afirmació. En aquest text es queixa que “a ningú se li escapa” que l’utilització política de l’11M “ha estat tan embrutadora com feridora, tan maldestra com insultant, tan irrespectuosa com poc exemplar en un estat, l'Estado Español, que es diu democràtic”.

Alhora es pregunta: “O no es pot afirmar que a l'Estado Español hi ha diferents tipus de víctimes?”, i respon: “Com les que encara esperen, més de setanta-cinc anys desprès, a ser localitzades, als vorals de carreteres de tota la geografia espanyola i, un cop identificades, poder reposar, dignament, amb els seus familiars...”.

Finalment, conclou: “Aquest matí escoltava la ràdio i sentia, encara 10 anys després(!), la senyora Cospedal i el senyor Fernández Díaz, fent declaracions deixant planar dubtes sobre l'autoria dels atemptats d'Atocha i relacionant-los, un cop més, amb ETA. Inevitablement he relacionat aquest ministre amb les imatges dels immigrants morts a Ceuta...i novament les mentides sobre les pilotes de goma... Després de sentir aquestes declaracions, he fet un tweet on hi deia ‘Que res no ens encegui: l'Estado Español ha causat més morts al llarg de la història que tots els grups terroristes junts’”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/toni_alba_encen_la_caverna_i_l_espanyolisme_99303.php