DEBAT AL PSC
La periodista es dirigeix al militant del PSC: "El pobre no sap que els qui han tingut més 'pilotes' durant segles han estat aquells que han defensat la seva sexualitat per sobre de la intolerància"
Nerea Rodríguez
Pilar Rahola a Singular TV |
És per aquestes declaracions que Rahola es pregunta en un article a ‘La Vanguardia’: “Com és possible que un senyor que vol vendre la idea del canvi del canvi del recanvi, que ataca tutti quanti perquè no és del poble i la resta de la retòrica de barricada pot caure en la baixesa de l'homofòbia de bar? I com és possible que algú així tingui cobertura en un partit progressista?”
Alhora, assenyala: “Suposo que dirà allò del llenguatge popular i etcètera, però una frase d'aquesta mena, a banda del masclisme ranci pota negra amb les seves ‘pilotes’ al vent, amaga un menyspreu profund envers els homosexuals”. I sentencia: “Òbviament el pobre no sap que els qui han tingut més ‘pilotes’ durant segles han estat aquells que han defensat la seva sexualitat per sobre de la intolerància. En fi, quin fàstic”.
En relació a les primàries del PSC per escollir el candidat a l’alcaldia de Barcelona, la periodista manifesta que “en aquests temps de tanta retòrica de canvi i tan poc canvi, les primàries del PSC per a l'alcaldia em semblen un autèntic i feliç revulsiu” i deixa clar que “si més no, Pere Navarro sembla més líder vuitcentista que postmodern”. Però, dit tot això, continua Rahola, “aquesta campanya de primàries, i també la del socialisme valencià són esborranys importants del que serà, en un futur proper, la vida dels partits. I, a més, retorna una mica d'interès en la política, en els obscurs temps de l'antipolítica”.
En aquesta línia, argumenta que “han conciliat noms amb personalitat pròpia en el socialisme català i, encara que sembli que han escollit Barcelona com a palau d'hivern en aquests moments complexos al carrer Nicaragua, el cert és que són aquí, jugant-s'hi la pell”. En segon lloc assenyala que “la pràctica totalitat representen algun sector ancestralment discriminat de la societat i, encara que això -ser dona o ser homosexual- no implica cap garantia de bona política, sí que atorga simbolisme en l'avenç dels drets civils”.
I, en darrer lloc, creu que “tots tenen discurs, mostren diferències i representen matisos substancials en la manera d'entendre el seu paper a la capital catalana, des del compromès sobiranisme de Jordi Martí o Laia Bonet, passant per l'asserenat racionalisme de Rocío Sampere o el saber fer de Jaume Collboni, i reblant en la novetat d'una Carmen Andrés sorgida de la base”.
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/rahola_carrega_durament_contra_les_declaracions_de_fernandez_sobre_collboni_99305.php
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada