dimarts, 18 de març del 2014

Soldevila i Giraldés: "El Barça està al servei de Catalunya. Ara, abans i sempre"

18/03/2014

BARÇA

Els autors del llibre "Una bandera ens agermana" recorden que el club "sempre ha fet costat a les decisions del poble català"


Nerea Rodríguez




Portada del llibre "Una bandera ens agermana. El Futbol Club Barcelona, el nacionalisme i la independència de Catalunya"




“El Barça és una entitat al servei de Catalunya. Ara, abans i sempre”. Així de rotunds es mostren Adrià Soldevila i Abraham Giraldés, autors del llibre “Una bandera ens agermana. El Futbol Club Barcelona, el nacionalisme i la independència de Catalunya” (Robinbook). En aquesta mateixa línia opinen que “no s’entén, de cap manera, el Barcelona sense la seva dimensió d’entitat no purament esportiva. El Barça desprèn cultura i desprèn llengua”, i afegeixen que té un impacte internacional. “Adopta el paper d’ambaixador mundial de Catalunya, sap que és la institució més capacitada per fer-ho i n’està plenament orgullós”.

En el llibre, Soldevila i Giraldés recorden que “en aquests darrers anys, el Barça ha participat
activament en xerrades, debats i conferències sobre, precisament, la cultura i la llengua catalanes”. En relació a la consulta sobre el futur de Catalunya convocada pel proper 9 de novembre, els autors afirmen que “la prohibició de la consulta no és res més que la demostració pública de l’autoritarisme espanyol, de la concepció antidemocràtica d’un govern i d’un país que no permetrà mai la desunió, encara que la demanin els ciutadans de forma pacífica”.

Alhora, consideren que “no estem tan lluny d’una monarquia absolutista”. A més, assenyalen que “la voluntat de la consulta és recuperar el que és nostre i deixar de dependre d’un govern que s’ha mostrat ineficient i injust amb la nostra nació”. En relació al Barça diuen que “com no podia ser d’una altra manera, el Futbol Club Barcelona també pren partit en aquesta data tan important per al futur de Catalunya. De la mà del president Sandro Rosell, el club no es posiciona en un vot concret, però sí en la votació”.

Soldevila i Giraldés també asseguren que “el Barça és un club democràtic que sempre ha fet costat a les decisions del poble català”, i afegeixen: “El Barça té una posició. L’Estadi, amb més de la meitat de la massa social blaugrana, n’és un clar indicador. El soci demana la independència en cada partit. La Junta Directiva del Futbol Club Barcelona ha de saber que el simbolisme i la implicació del club en la llibertat del seu país no es poden desvincular de l’entitat, ni de l’història”.

Finalment, els dos autors sentencien: “El Barça no és una empresa. Els seus socis en tenen la propietat i són ells qui reclamen la llibertat dia rere dia”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/soldevila_i_giraldes_el_barca_esta_al_servei_de_catalunya._ara_abans_i_sempre_99413.php