dimarts, 18 de març del 2014

Graupera: “ les dades del CEO demostren que a Catalunya no hi ha fractura social”

Dimarts, 18 de març de 2014 09:25 h

És una notícia boníssima que el 87% del catalans acceptaria el resultat de la consulta, és un indicador de la democràcia acceptada per tothom, ha dit Graupera a RAC1


La darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que ha avançat avui RAC1, revela que el 87% dels enquestats acataria el resultat de la consulta fos el que fos. Jordi Graupera ha considerat a la tertúlia de RAC1 que aquesta dada és una excel·lent noticia ja que demostra que a Catalunya no hi ha fractura - tal com insisteixen els partits unionistes-, i que la democràcia és acceptada per una majoria amplíssima de la població. Sens dubte una mala notícia per aquells que s’entesten en voler fer creure que a Catalunya hi ha fractura social. També avala les tesis de Súmate que defensen que en democràcia no hi ha fractura. 


El sondeig mostra que el 60% dels catalans està a favor que Catalunya esdevingui un nou Estat d’Europa, el percentatge ha crescut respecte la última enquesta que va assolir el 54,7%. Ara el 22,1% dels enquestats està  en contra de la independència, el 15,7% s'abstindria i un 6,3% dels catalans encara no ho tenen clar o no respondrien. L’enquesta es va realitzar el mes de desembre, abans que els partits sobiranistes acordessin la pegunta i la data de al consulta  i es va fer en un univers de 1.600 persones durant el mes de desembre. L’enquesta també recull que  el tracte que dóna Espanya a Catalunya no és satisfactori i caldria que el Govern català tingués més autonomia. 

Per altra banda el CEO revela que el 74% dels enquestats creu que un referèndum és opció millor per determinar quina és la voluntat dels catalans sobre el futur polític del país, i que el procés sobiranista es vist amb "esperança, il·lusió i un punt d'incertesa".