dimarts, 18 de març del 2014

Arqué: "La declaració unilateral més eficient és fer un referèndum"

18/03/2014

REFERENDUM

La portaveu de l’ICEC explica que amb la manifestació del 30 de març a Brussel·les "volem comunicar que tenim una majoria per fer-lo i no farem un pas enrere"

 

Alèxia L. Ferret










La portaveu de l'ICEC, Anna Arqué
Aquest migdia s’ha presentat al Col·legi Oficial de Periodistes la manifestació internacional pel dret a l’autodeterminació que tindrà lloc el proper diumenge 30 de març a Brussel·les. La portaveu de l’International Comission of European Citizens (ICEC), Anna Arqué, ha assegurat que “la declaració unilateral més eficient és fer un referèndum”.

L’objectiu de la manifestació, que té per lema “Europe, we will vote!”, és defensar el dret universal
d’autodeterminació a Europa i comunicar el seu rebuig, com a principi democràtic, a qualsevol oposició i amenaça al seu exercici. Segons Arqué el que es pretén és “comunicar que tenim una majoria per fer aquest referèndum i no farem un pas enrere”. També ha volgut deixar clar que “no és una manifestació per la independència, sinó sobre la independència. No és una manifestació catalana a Brussel·les, sinó una manifestació internacional pel dret a l’autodeterminació”.

Les amenaces per exercir la democràcia no són només pels catalans, sinó per a tota la ciutadania, i és en territori europeu que aquest dret vol ser vulnerat. No anem a demanar cap dret, sinó a defensar l’exercici que tenim a l’autodeterminació”, ha insistit, per després afegir: “Volem que Europa entengui que han de dur a la pràctica els ideals de tots els tractats internacionals que han firmat”.

Sobre els paral·lelismes que el Govern espanyol està fent entre Catalunya i Crimea, la portaveu de l’ICEC ha volgut deixar clar que "no vinculem el procés perquè Crimea és una annexió, i Catalunya vol una majoria per formar un Estat independent".

Sobre l'assistència a la manifestació del 30 de març, ha revelat que hi ha milers d’inscripcions, però encara no poden donar cap xifra exacta. Centenars de catalans s’allotjaran a llars flamenques. Els organitzadors han assegurat que ve gent d’Àustria, Holanda, i fins i tot, d’Estats Units. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/arque_la_declaracio_unilateral_mes_eficient_es_fer_un_referendum_99437.php