dimarts, 18 de març del 2014

Una associació de militars demana el processament de Mas per 'alta traïció'

Dimarts  18.03.2014  14:58

L'AME recorda que la constitució diu que l'exèrcit 'ha de preservar la unitat d'Espanya'

 

 


L'Associació de Militars Espanyols (AME) ha demanat que es processi en un tribunal militar el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè considera que ha comès un acte d'alta traïció. Així ho ha dit el president de l'AME, el coronel retirat Leopoldo Muñoz, en unes declaracions a l'agència Servimedia reproduïdes a la web de l'associació. Muñoz ha fet la petició arran de les declaracions de Mas publicades aquest cap de setmana passat a El Periódico, on deia que no descartava pas l'opció d'una declaració unilateral d'independència.

Ha afegit que si el processament a Mas s'hagués fet el setembre del 2012, després de la gran
manifestació de l'Onze de Setembre, 'no hauríem arribat fins aquí'.

I quan li ha preguntat sobre una intervenció militar a Catalunya, el dirigent de l'AME ha recordat que l'actuació de les forces armades per a 'preservar la unitat d'Espanya' és prevista a l'article 8 de la constitució espanyol. 'Aquesta situació podria causar la intervenció de l'exèrcit  sempre i quan el govern [espanyol] ho autoritzi'.

L'AME és una associació de militars espanyols que no és pas la majoritària, i els seus punts de vista, de nostàlgia franquista, no han estat pas secundats per l'associació majoritària, l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME).


http://www.vilaweb.cat/noticia/4179838/20140318/associacio-militars-demana-processament-mas-alta-traicio.html