dimarts, 4 de març del 2014

Sean Connery: "La independència és una oportunitat massa bona com per deixar-la perdre"

04/03/2014

INDEPENDÈNCIA

L’actor escocès opina que "no hi ha res més creatiu que l’acte de creació d'una nova nació"


Nerea Rodríguez


L'actor Sean Connery
L’actor escocès Sean Connery s’ha tornat a posicionar a favor de la independència d’Escòcia. En aquesta ocasió, l’ex James Bond ha assegurat que “la independència és una oportunitat massa bona com per deixar-la perdre”. Connery ho afirma en un article publicat avui al magazine britànic polític i cultural ‘New Statesman’.





En el text, Connery escriu que “en poques paraules, no hi ha res més creatiu que l’acte de creació d'una nova nació", i assenyala que la independència és una qüestió per a la gent que viu i treballa a Escòcia, motiu pel qual considera que ajudaria a impulsar les indústries de cinema i creatius escocesos.


Alhora, l’actor afirma que "Escòcia té l'oportunitat de fer un canvi de ritme", i continua: “Més que qualsevol altra cosa, la cultura defineix un país. Proporciona visibilitat internacional i estimula l'interès mundial més que els negocis o l'economia”. Així que, opina, “amb la nostra història acolorida, forta identitat, tradicions arrelades, un compromís amb la innovació artística i diversos i preciosos paisatges, Escòcia és una veritable benedicció”.

Connery també destaca en el seu text que "Escòcia pot anar i anirà més enllà. Un vot a favor del 'sí' al setembre capturarà l'atenció del món. Això vol dir que, inevitablement, hi haurà un renovat enfocament a la nostra cultura, així com a les nostres noves polítiques, i ens presenta una oportunitat única per promocionar el nostre patrimoni i l'excel·lència creativa".

Finalment, conclou: "Ningú es sorprendrà en saber que estic especialment emocionat amb les possibilitats que un vot afirmatiu ofereix per a la indústria cinematogràfica escocesa, amb noves inversions cap a l'interior i la promoció internacional d'Escòcia com un lloc emblemàtic. Una difusió del sector de les pel·lícules més gran i més segur significarà un ingrés de recursos i nous llocs de feina i formació".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/sean_connery_la_independencia_es_una_oportunitat_massa_bona_com_per_deixar-la_perdre_99127.php