dimarts, 4 de març del 2014

Una candidatura unitària obtindria cinc escons

04/03/2014

ELECCIONS EUROPEES

Un sondeig en poder de diversos partits indica que si no s’arriba a un acord per la llista conjunta, el resultat seria de dos a un en la pugna CiU-ERC, amb possibilitat d’empat


Nerea Rodríguez




L'eurodiputat Ramon Tremosa al Parlament Europeu




Una candidatura sobiranista unitària a les eleccions europees hauria arrasat gràcies a un augment específic de la participació a Catalunya, i hagués obtingut fins a cinc diputats a Estrasburg. Així ho confirma un sondeig que es troba en poder de diversos partits, i del qual se’n fa ressò avui ‘La Vanguardia’. D'aquesta manera, el segon partit nomes n'obtindria un diputat.


Segons el mateix diari, l’acord no va arribar a bon port per què el candidat proposat per ERC -el filòsof Josep Maria Terricabras- es va negar a anar de número dos de la llista conjunta, previsiblement darrera de l’eurodiputat convergent Ramon Tremosa.

El mateix sondeig mostrava també que en el cas que no s’arribés a un acord per aquesta llista conjunta i els sobiranistes s’haguessin de presentar per separat, el resultat seria de dos a un en la pugna CiU-ERC, amb possibilitat d’empat, tot i que el segon escó de CiU se’l quedaria el PNB.

En aquest cas, el sondeig no descartava que CiU i ERC fossin superats pel PSC, especialment després d’una campanya molt espanyolitzada per PP i PSOE.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/una_candidatura_unitaria_obtindria_cinc_escons_99133.php