dimecres, 19 de març del 2014

Rovira vol que Mas convoqui la consulta immediatament després d'aprovar la llei de consultes catalana

18/03/2014

REFERENDUM

La secretària general d’ERC creu que si l'Estat espanyol porta al Constitucional la norma catalana, posarà en evidència que el que vol és impedir que els catalans puguin exercir un dret bàsic


Nerea Rodríguez




Mònica Terribas i Marta Rovira durant l'entrevista d'avui



La secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, és partidària que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui la consulta del 9 de novembre immediatament després d'aprovar la llei de consultes catalana per limitar així el marge de reacció del Govern espanyol.

Així ho ha manifestat en una entrevista al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, on ha argumentat que si l'Estat espanyol porta al Constitucional la norma catalana, posarà en evidència que el que vol és impedir que els catalans puguin exercir un dret bàsic.

"Serem hàbils a l'hora d'aprovar la llei de consultes, immediatament fer un decret de convocatòria, i el que ens impediran no és una llei, el que intentaran impugnar no és la suposada inconstitucionalitat d'una llei, el que hauran d'impugnar és el dret de vot", ha explicitat Rovira, qui ha insistit que la crida a votar serà totalment legal.

Pel que fa a la candidatura unitària frustrada per a les eleccions europees, la dirigent republicana ha explicat que ho van intentar tot, van parlar amb tothom, però que tenien dubtes de si sumar els acabaria afeblint.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/rovira_vol_que_mas_convoqui_la_consulta_immediatament_despres_d_aprovar_la_llei_de_consultes_catalan_99430.php